Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Телевизиите все повече се ориентират към подобни халтури, които са лесни за изработване, но за сметка на това носят много добра печалба.

За какво си мечтае една телевизия? Първата и най-мокра фантазия включва евтин проект, който е лесен за изработка и в същото време носи добра печалба. Точно такова чудо на природата се оказва сериалът "София ден и нощ".

Сещате се за онази халтура, в която няколко добре изглеждащи момчета и момичета живеят заедно, постоянно си изневеряват и понякога се бият за повече цвят.

Със сигурност себеуважаващите се тв критици моментално ще разкъсат на парчета тв поредицата заради купищата несъвършенства. Тя очевидно е снимана по бързата процедура, героите често играят нескопосано, сюжетът повтаря едни и същи ситуации, а сюжетната линия не изглежда да се развива в някаква определена посока. И въпреки това сериалът има привилегията да се обяви за една от най-гледаните тв продукции.

Но още по-страшното е, че той се харесва предимно на младите хора, които са и основна таргет група за рекламодателите. Неслучайно телевизията е дала пълен картбланш на продуцентите да снимат колкото могат повече епизоди. Ограничение няма, та дори и да се  подгони рекорда на "Дързост и красота"

по дълголетие. Дори в този момент има снимани поне 40 епизода напред, но това съвсем не е краят.

"Всички се оглеждаха за нещо простичко и евтино, което да развълнува тълпата. Този тип сериали, в които уж нещата са истински, а всъщност не са - са били голям хит в Испания и оттам сме взели идеята. Очевидно и на родна земя процъфтяват. Те са малко като чалга хитовете. Уж никой не ги гледа и слуша, а после стадионите са пълни с верни фенове. Неслучайно всеки ден край снимачката площадка на продукцията се въртят десетки деца, които се борят за автограф с любимците си.

Ако питате познатите ви, ще кажат, че не го гледат

Но ако задълбаете в някоя конкретна сюжетна линия, моментално ще се намерят познавачи да ви я разяснят обширно", разказва човек от екипа, заел се с производството на сериала.

Любопитното е, че звездите в него нямат право да дават интервюта в продължение на една година. Вестници и сайтове ги търсят упорито, но те се оправдават с железните договори, които преливат от зловещи клаузи, заплашващи всеки от героите, решил да трупа бърза медийна популярност.

Причината за пълното медийно затъмнение е желанието на продуцента Краси Ванков да накара зрителите да повярват, че събитията в "София ден и нощ" се случват наистина. Самият сериал е заснет, сякаш няколко камери са оставени в апартамента и снимат драмите на обитателите му.

Подобна беше историята и на "Съдби на кръстопът" по Нова, както и на "Истински истории" по Би Ти Ви. Те също се радваха на добър рейтинг, но наследникът им е значително по-успешен. И най-важното - евтин! Героите в него работят за доста по-дребни суми, отколкото професионалните актьори. Въпреки сравнително скромното заплащане интересът към продукцията е огромен. Младите хора буквално ще се избият в стремежа си да се докопат до роля в поредицата. Сигурни са, че това ще им донесе бърза популярност. В сериала вече се снимаха и познати лица от шоубизнеса като Драго Чая например.

Другото предимство на "София ден и нощ" е

лесното му производство

Сериите се снимат най-много за два дни. Хората се събират, камерата се включва и всички си казват репликите. По-често им се получава от първия път, така че не се налага да се правят нови и нови повторения.

Дори и да има дефекти, те след това явно се превръщат в ефект за публиката, която продължава да гълта като топъл хляб всеки пореден епизод.