Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Започна страшният вой по темата с повишаването на цените на билетите за влак. Те не са пипани от 2012 г. и сега ги повишават с 20%. Подобен бизнес лукс не може да си позволи абсолютно нито една компания, нито един производител, нито един бизнес, който наистина работи.

В момента двупосочен първокласен билет за бърз влак от София до Бургас и обратно със запазени места е 39,40 лв. - това са 20 евро. С новата цена ще е 28 евро. Ако пътувам във втора класа, цената двупосочно е 31,70 лв. или 15 евро. С увеличението е 38,40. Нали сега никой няма да ревне как баба от село няма да може да пренесе бурканите с туршията с бързия влак до Бургас?

Хитреците се надпреварват с ненавистни коментари и още злост как у нас щели да пристигнат второкласни германски вагони. Когато същите хора пътуват в същите вагони, но в Германия, се прехласват колко са чисти, красиви, климатизирани, удобни, тихи, а не като "тая кочина" у нас.

Аз пак ще разкажа:

Преди много години отивам на тържествено пускане по релсите на чисто нов мотрисен влак Сименс. Още стърчат найлони от седалките. Вакуумна тоалетна, огледало, течен сапун, тоалетна хартия, климатизирани вагони, ухане на нов автомобил. Точно три дни по-късно влакът беше вандализиран до степен да е унищожен отвътре.

Пътници, сър.

Знаете ли, че в Швейцария можете да пътувате с вагони на по сто години и вътре няма нито една драскотина, оставена от пътниците?

Та у нас ще пристигнат хубави вагони и веднага ще се намери кой да ги нашари, да ги реже, да ги цапа нарочно - и отвън, и отвътре. Проблем бил липсата на достатъчно транспортна полиция, достатъчно видеонаблюдение, достатъчно блюстители на реда. Явно българите за това мечтаят - някой постоянно да ги дебне, та да не размажат някъде за майтап шоколадов бонбон и да оставят наситено кафява следа.

Публикувам кадри на вагоните в които пътувах миналата година, понеже не ми се шофираше през бурни пътни ремонти, където хем ще троша нерви, хем колата.

Когато пътниците са нормални хора, тук също е хубаво. Разликата сега ще е, че всички вагони ще са климатизирани. И да - не е нормално да пътуваш 800 км с влак за 20 евро.

*От фейсбук