Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Общинският съветник от "Спаси София" Стефан Спасов е бил нападнат физически от Иво Дошев на столичния бул. "Патриарх Евтимий".

"Нашият колега Стефан Спасов е бил на място да провери ремонтните дейности, когато е бил нападнат от Дошев, който преди това е откраднал ключа на строителна машина", пишат от "Спаси София". Те настояват за спешни мерки от МВР и за най-строго наказание за това физическо посегателство. "Ние няма да оставим София да бъде тероризирана и манипулирана от малка групичка, тясно свързана с ГЕРБ, начело с неуспешния им кандидат за кмет на район "Средец", пишат още те.

В понеделник имаше протест на булеварда, заради започването на ремонт на платното. Гражданите са недоволни, че там ще се изгражда велоалея по бул. "Патриарх Евтимий", която ще бъде за сметка на паркоместа по улицата.

Според Столичната община обаче такава велоалея не е предвидена при сегашния ремонт, а става въпрос за подмяна на асфалтовата настилка. "Разговарях с хората, събрали се на протест на бул. "Патриарх Евтимий" и ул. "Фритьоф Нансен". Причината - започналите работи по двете улици и подозренията на живущите за качествата на проекта. Информирах съкварталците за разговорите си от днешния ден с кмета Терзиев, транспортния заместник кмет Павлов и общински съветници", написа вчера кметът на район "Средец" Трайчо Трайков. Той обяснява, че има издадена заповед на кмета единствено за ремонт на настилката, не за промяна на организацията на движение.

"Терзиев и Бонев на тъмно и по терлици реорганизират движението по бул. "Патриарх Евтимий". Няма информация към гражданите или обществено обсъждане. Няма анализи. Няма доклад към общинските съветници. Маскираното като частично асфалтиране и запълване на "кръпки" в част от документите се осветлява в непремахнатия текст в най-долната част на страниците. В преките включвания на две от националните телевизии гражданите показаха ясните очертания за предстоящия ремонт, като ясно се вижда, че оранжевите линии очертават бъдещата „тайна" велоалея. От вчера гражданите в района се опитват да спрат мнимото асфалтиране, което има за цел да изпълни стар проект на "спасителите", който преди години беше отхвърлен от обществеността. Активните платна за колите стават само две. Изгражда се велоалея. Премахват се места за паркиране на живеещите в квартала. Това ще доведе до повече задръствания, повече замърсяване на въздуха, повече паразитен трафик", написа пък по-рано през деня във фейсбук общинският съветник от ГЕРБ-СДС Антон Хекимян.