Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Стефан Софиянски
Стефан Софиянски

През 90-те години върхът на предизборните компроматни битки беше "партийната книжка" на Стефан Софиянски. Днес вече се борави от една страна с милиарди лева/евро, но от друга с луксозни часовници, болонки, секс афери, контрабанда.

Владеещият прокуратурата, съдебната система, МВР и службите съпредседател на ГЕРБ Делян Пеевски е бесен. Резултатът от този бяс е видим в случващото се през последните седмици - виждаме го в откритите разпореждания към Мария Габриел по отношение състава на правителството; виждаме го във връщането на мандата; виждаме го в атаките към ППДБ; виждаме го във всички назначения, които текат в момента и, под прикритието на "служебната" власт, настаняват във властта стари ДС кадри или просто удобни на Пеевски.

Крайният резултат от играта на председателски тронове е, че сухопътният Шенген и еврозоната са поставени под сериозен риск. Подчинената в момента позиция на ГЕРБ спрямо Пеевски означава и по-ниски шансове за прозрачна и независима смяна на регулаторите. Завършването на съдебната реформа също се отдалечава със страшна сила.

Струва ви се маловажно? Не е. Защото ако прокуратурата вместо да обслужва Пеевски си вършеше работата, Пеевски нямаше да бъде политически и обществен фактор. Проблемът не е само в законите, но и в хората и обществения механизъм, който регулира влиянието на властите.

В следващите седмици ще чуем какво ли не, ще има всякакви кални атаки, от мръсна по-мръсна. Защото един съпредседател на две партии не може да понесе да не управлява държавата.

От фейсбук