Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Кубрат Пулев победи украинеца Игор Шевадзуцки-Хълк и вече е интернационален шампион на WBA в тежка категория. Кобрата доминираше през целия мач на боксовата гала в "Арена София", като доста по-тежкият му съперник се умори значително след седмия от 12 рунда. В крайна сметка всички съдии дадоха победата на българина със 117:111. Или украинеца е взел само три рунда в целия мач.

"Противникът не бе на моето ниво, но бе супернеудобен. Опита се, но повече глави ме удряха, няколко и под пояса нанесе, но ние сме българи. Няма значение", заяви Кобрата. 

 

Преди мача на Кубрат и Тервел Пулев надви камерунеца Роли Ламбърт в доста мръсен мач. И тримата съдии предпочетоха българина в картите си.  Съперникът на Тервел му отвори аркада още в третия рунд след поредния си удар с глава срещу българина. Реферът обаче така и не намери сили да предупреди африканеца.  Това бе 19-а победа на Тервел. 

"Съдията допусна мръсна игра първо от него, след това и аз започнах по същия начин. Но победителите не ги съдят", заяви Тервел след трудния си мач. 

Тервел Пулев нанася удар на камерунеца.
Тервел Пулев нанася удар на камерунеца.

Христо Стоичков  се появи на галата още за третия мач от вечерта, в който Кирил Русинов победи по точки Венхарт Казири от Косово. Стоичков седна до Дейзи Ланг - Деси Кирилова, бившата ни световна шампионка в бокса.

Имаше доста сериозна пауза в галата между 21,31 и 22 часа, след като Дерек Осази (Великобритания) отказа в третия от осем предвидени рунда колумбиеца Жоел Хулио. 

Веднага след това бившият европейски шампион за аматьори Даниел Асенов направи дебют при професионалистите и надигра категорично по точки сърбина Милан Савич, викнат в последния момент да се изправи срещу него. 

Петър Драганов прати три пъти в нокдаун и отказа 34 секунди преди края своя съперник Анхел Андриан от Венецуела. 

Галата започна по най-добрия начин за българските участници. В самото начало Слави Хараламбов откри мачовете с експресен нокаут. Той се наложи срещу Ермин Сали. Софиянецът притисна своя съперник с началния гонг. Хърватинът беше притиснат до въжетата и с мощен прав беше пратен на земята. Той нямаше сили да се изправи и така двубоят приключи за 180 сек.

След това турчинът Карем Озмен надигра по точки Марко Дмитрович от Хърватия.

Над половин час бе прекъсната галата, за да стане 22 часа, след като Дерек Осази (Великобритания) отказа в третия от осем предвидени рунда колумбиеца Жоел Хулио.

В залата е и Махмуд Чар с който Кубрат Пулев ще се бие за регулярната титла на WBA през септември.