Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Владимир Путин СНИМКА: Ройтерс
Владимир Путин СНИМКА: Ройтерс

Руският президент Владимир Путин каза в коментар, излъчен днес от руската държавна телевизия, че Москва вижда "затишие" в украинската контраофанзива и че Киев е понесъл тежки загуби при атаките си в Южна Украйна, предаде Ройтерс.

Коментарите на руския лидер идват, след като украинският президент Володимир Зеленски каза, че напредъкът на украинската армия е "по-бавен от желаното", но че Киев ще трябва да го ускори.

Путин все по-често се изказва за ситуацията на фронта, което може би отразява факта, че продължаващата 16 месеца война навлиза в решителна фаза с дългоочакваната украинска контраофанзива.

"Колкото и странно да изглежда, в момента наблюдаваме определено затишие. Това е така, защото врагът търпи сериозни загуби както на личен състав, така и на военна техника", каза руският президент, цитиран от ТАСС.

Той обаче добави, че потенциалът на украинската контраофанзива "все още не е изтощен, тъй като все още има резерви, които врагът още обмисля къде и как да използва".

За втори път от по-малко от една седмица Путин каза, че украинските сили "нямат шанс".

"Каквото и да им се иска на някои, включително чрез опити да ни окажат натиск, ще напреднем на бойното поле по начин, който смятаме за най-добър", обобщи Путин, цитиран от БТА.

Украйна каза, че досега си е върнала осем села при своята контраофанзива, макар че само едно тях е било превзето през изминалата седмица, посочва Ройтерс.