Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Деница Златева Кадър: Би Ти Ви
Деница Златева Кадър: Би Ти Ви

Нека да изчакаме последните борсови индекси на 31 декември за месец януари, но очакваме цената да е под 199 лв. Ние положихме максимални усилия през октомври и ноември да намалим допълнително цената на природния газ, който се съхранява в Чирен. Това коментира пред Би Ти Ви Деница Златева, изпълнителен директор на "Булгаргаз". По думите й увеличението ще бъде под 35 процента. 

"Цената ни е конкурента, защото, ако бяхме използвали ценови равнища на предишни договори, цената трябваше да бъде съвсем близка до борсовата. В  момента сме 25 % под борсовата цена", каза още Златева. 

"Януари не е декември. Януари, февруари и понякога март винаги са били най-студените месеци, търсенето през зимния период е най-голямо. Анализите показват, че цената би била още по-висока от тази, която ние успяхме да договорим. Ние следваме пазарните тенденции", допълни Деница Златева.  

Положихме усилия да намалим и ценовия натиск от Чирен, но не може газ, който е вкаран в Чирен на 354 лв, да излезе изключително по-евтин. 

По думите й през декември почти не сме ползвали газ от Чирен.