Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

ТОМА БИКОВ
ТОМА БИКОВ

Според него "Промяната" са част от проблема и нямат право да се изявяват като морални съдници

Тезата, че не сме допуснати в Шенген, може да бъде определена като шарлатания, и то класическа. Това заяви Тома Биков в декларация от трибуната, отговаряйки на по-ранната декларация и заявките от Даниел Лорер от "Промяната". Така той направи препратка и към обвиненията на президента Румен Радев към лидерите на ПП.

"Познавам далеч по-добри шарлатани и съм виждал далеч по-силни лъжи, които са хващали някакъв дикиш. Тази теза е обидна за цялото българско общество. Хартиената бюлетина няма нищо общо с Шенген и никога не е поставяна като условие".

Според него проблемът с влизането ни в Шенген не би трябвало да разделя политическия елит, а да го обединява. "Това високомерно посочване на виновни, разделяне на партии на прехода, от позицията на едва ли не новородени, при условие, че през последните 2 г. страната бе управлявана от вас. От тези, които бяха министри в служебното правителство , след това в редовното. И които положиха огромни усилия да разградят както образа на България в ЕС, така и контрола върху границата. Вие сте част от проблема. Не излизайте като морални съдници.", атакува той "Промяната". И ги обвини, че заради тях България има отслабени позиции в ЕС.

„Днес ние трябва да започнем да се връщаме към това състояние, в което България напредваше и вървеше напред. Благодарение на тази група, водена от шарлатани и говорят празни приказки, ние трябва да положим всички усилия да поправим щетите и да тръгнем напред“, заяви още Биков. "Вие сринахте доверието на България. Вашият министър-председател се държа неадекватно 7-8 месеца и България заприлича на Кирил Петков. А тогава никой не й вярва. Човек, който има въображаем приятел, с който е говорил преди 2-3 дни и е лобирал страната ни да бъде приета в Шенген", продължи той с обвиненията към ПП.

В отговор Настимир Ананиев от ПП се ядоса и поиска забележка от Биков за обидите срещу народен представител. "Видяхме затрудненията му да говори за нещо, което измисля на момента и опитва да скалъпи. Когато няма аргументи, личните обиди са най-отпред", отвърна той. ПП искали ново изслушване на премиера Гълъб Донев, този път заради предстоящото решение за бъдещето ни в Шенген. Той настоя това да стане днес. Вежди Рашидов обеща да виви дали е възможно премиерът да дойде. "Много сме закъсняли всички", повтори обаче той.