Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Деница Златева Кадър: бТВ
Деница Златева Кадър: бТВ

"Газът този месец поевтинява с 29%, надяваме се тази тенденция да се запази", това заяви изпълнителният директор на "Булгаргаз" Деница Златева.

"В момента тече процедурата за търга за месец декември, очакваме офертите да се запазят на добри цени, което ще ни гарантира устойчива цена", каза тя.

Златева заяви, че комуникацията с "Газпром" продължава и всяка вечер от "Булгаргаз" им изпращат заявки, на които отговор няма.

"За щастие осигуряваме алтернативни количества от други доставчици. От 1 октомври получаваме и газ по интерконектора с Гърция, това беше много голям успех на служебното правителство", увери тя пред бТВ.

"Над 80% е пълно хранилището в Чирен, а до края на месеца се очаква да бъде запълнен до 90%. Близо 300 млн. кубични метра "Булгаргаз" ще нагнети в хранилището", каза още изпълнителният директор на дружеството. 

Деница Златева увери, че основната цел на "Булгаргаз" е да осигури сигурни доставки на приемливи цени.

"Проверките от ДАНС и НАП продължават. Искат документи за периодите от април до юли тази година. Всичко, което са поискали от нас, сме го предоставили", каза още Златева.