Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Скица на Хедър и Иля по време на съдебния процес
Скица на Хедър и Иля по време на съдебния процес

Двойката, направила най-голямата кражба на биткойни на стойност 4,5 млрд. долара, се оказва особено интересна за разследващите.

Освен икономист Хедър Морган е и автор на статии в изданията като "Форбс" и INC между 2017 и 2021 г. Авторският й профил я описва като "международен икономист, сериен предприемач и инвеститор в софтуерни компании". Абсурдно с оглед на ареста й сега е това, че е автор и на статия с името "Експерти споделят съвети как да защитите бизнеса си от киберпрестъпници".

Морган е популярна и в Instagram, където има множество последователи. Оказва се, че тя освен всичко друго се изявява и като рапърка. Псевдонимът й е Razzlekhan.

“Никой не знае със сигурност откъде

е тази рапърка

- може да е от северноафриканската пустиня, джунглите на Виетнам или друга вселена", пише в официалния й сайт.

34-годишният Иля Лихтенщайн е роден в Русия и е с двойно гражданство. На 6-годишна възраст той се мести със семейството си в Чикаго, а след това постъпва в университета в Илинойс. Иля нарича себе си технологичен предприемач, програмист и инвеститор. Има няколко неуспешни опита да създаде собствен бизнес. През 2011 г. заедно с бизнесмена Скот Миликен Лихтенщайн основа MixRank, която доставя софтуер на маркетинг компании. При създаването на този стартъп Иля успява да привлече финансовата подкрепа на милиардер, собственик на известния баскетболен клуб "Далас Маверикс" и веригата киносалони Mark Cuban. Бизнесът му потръгва.

Хедър и Иля се срещат в Сан Франциско през 2014 г., когато Иля става консултант на Heather's SalesFolk. През 2017 г. двойката вече е наела апартамент за около милион долара в луксозна кооперация в Манхатън, а през 2019 г. Лихтенщайн предлага брак на Морган. Той я впечатлява с няколко наети лично за нея билборда из Ню Йорк. Снимката на Хедър е дори на билборд на Таймс Скуеър.

Как двамата отмъкват биткойни за $4,5 млрд., четете ТУК.