Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Иван Демерджиев Кадър: БНТ
Иван Демерджиев Кадър: БНТ

"Интересно е защо не изтече протокол от разпита на Калин Стоянов, защото се твърди, че има проведен и такъв", това каза бившият вътрешен министър Иван Демерджиев в предаването "Денят започва" по БНТ. 

"Калин Стоянов много обича да отсъства и да се крие зад гърба на някои. Последно се скри зад главния секретар. Много интересно, че изтекоха снимки, които трябва да са следствена тайна, изтече копие от протокол за разпит на защитен свидетел, което е абсурдно", каза още той. 

"Това, което се случва в МВР, за него алармирах месеци назад. Алармирах за разрива между главния секретар и вътрешния министър, често говорихме и по темата как истерично Калин Стоянов искаше да бъде отстранен предишния главен секретар", коментира бившият министър.  

По думите му разривът в МВР се дължи на това, на което се дължи и този в сглобката. 

"До влизане в Шенген не може да доведе и ситуация, в която премиерът заявява съмнение в работата на службите. Това, което се случва в митниците, с главния секретар - подаване на оставка, оттегляне на оставка. Хвърляне на кал, което руши авторитета на МВР. Как очаква някои при тази ситуация да бъдем приети за пълноправни членове на Шенген?", коментира Демерджиев.