Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов се срещна със симпатизанти на партията във Видин.
Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов се срещна със симпатизанти на партията във Видин.

В следващите 3 г. държавата трябва да строи усилено в Северна България, за да догони южните градове

“И през комунизма не е имало такава репресия върху хората. Влизат по къщите на наши активисти, проверяват, тормозят, карат ги да подписват декларации, че няма да участват в избори. Кога е имало такова нещо?” Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред симпатизанти на партията във Видин.

Той обясни, че партиите на протеста умишено не са формирали кабинет в 45-ия парламент. “Те не направиха правителство не за друго, а за да могат Радев и Рашков да се саморазправят с ГЕРБ. Не че не искат да направят кабинет, просто физически искат да се саморазправят с тази партия, защото тази партия е градивна”, добави Борисов.

Като комунистическа репресия определи действията на служебния вътрешен министър Бойко Рашков. “Обвинява, хвърля клевети, арестува и той издава присъди”, допълни Борисов, като посочи и скандала

“Барселонагейт”,

за който станало

ясно, че

разследването

е прекратено

от испанските власти: “Имам къща в Банкя. Там са децата, внуците ми, всички. Само че Гьобелсова пропаганда - лъжа след лъжа.”

Той посочи, че дори хората, които са били в опозиция като Росица Кирова, която бе координатор на ИТН на Слави Трифонов, са отишли в ГЕРБ и дори сега е водач на листата за Видин.

Борисов отбеляза, че когато е дошъл за първи път във Видин от моста към Румъния, е имало 4 колони. Сега е със 100% променен проект.

“Какво усилие положихме с румънския премиер да направим този мост и заедно да минем по него. Сега вече се преизплаща този мост. Само че 3 ч и половина, и то тежък път, е дотук. Няма шанс този регион, ако не се довърши това, което заложихме. Минах по трасето, работят тук-там, ние ги проверявахме на 20 дни как се движат в срок”, каза още Борисов.

В следващите 2-3 години държавата трябва да строи усилено в Севера и Северозапада, допълни той.

“Заради липсата на добра инфраструктура южните части на България са 3 пъти по-богати от северните. Там има АМ “Струма”, “Марица”, “Тракия” и всичко работи”, заяви лидерът на ГЕРБ.

Обясни, че другите партии нямат предизборна кампания, като даде за пример Слави Трифонов, който за двете кампании се е срещнал на живо с избирателите на “Има такъв народ” веднъж, когато посети Пловдив за среща със студенти.

Борисов определи исканията на ДБ за смяна на главния прокурор като недостатъчно предизборно обещание, което няма да доведе до някаква промяна за хората. БСП пък нарече “световен шампион по фалиране на банки”. Посочи, че от столетницата са фалирали над 20 банки у нас.

“Слави Трифонов ще ги подлъже. Нито ще е депутат, нито премиер, ще остане в сянка и после ще каже: “Аз не нося отговорност.” Няма да я носи, а зад всичките проекти, които сме изграждали, аз съм поставял моя подпис”, допълни Борисов.

За плана за възстановяване обясни, че едва октомври или ноември ще бъде одобрен от евроинституциите, а това ще забави много парите за страната ни, които се отпускат от ЕС.

Борисов призова симпатизантите на ГЕРБ да се ваксинират и масово да гласуват на 11 юли.

“Борисов бе

силен премиер

и отново трябва

да стане.”

Това заяви пък във видеообръщение към българските избиратели премиерът на Бавария Маркус Зьодер, а видеото бе споделено от лидера на ГЕРБ във фейсбук.

“За да остане Европа стабилна, трябва и самата България да бъде стабилна”, каза още Зьодер.

“Благодаря на моя приятел - премиера на Бавария Маркус Зьодер, за подкрепата. И двамата добре знаем, че стабилността е въпрос на работа и лидерство. За да вървим напред, няма място за експерименти, каза Борисов.