Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

ЦРУ: Свидетел съобщава за НЛО, някой може ли да преведе от български какво е това

В Стара Загора имало нещо като изгрев през нощта

Варна рекордьор - 80 минути гледат ярки движещи се обекти

Всички са чували, че астронавтите стоят с месеци в Космоса, свикнали сме със статистиката за техния престой в орбита, но замисляли ли сте се някога колко време прекарват близо до Земята предполагаемите извънземни, за които ЦРУ разсекрети хиляди файлове миналата година? Каква е продължителността на мисиите им, за които се смята, че проучват човечеството и нашата планета? Къде стоят повече и къде просто се мярват за секунди?

Как ли изглеждат “докладите” им?

Дали някои държави са обект на по-засилен интерес и какво е мястото на България? Въз основа на данните от американското Централно разузнавателно управление става ясно, че страната ни е на осмо място в Европа по продължителност на престоя на НЛО на територията й. Средно 17-те регистрирани в базата с данни странни събития са траели по 21 минути. Или почти 6 часа общо.

Обявените случаи от документите на ЦРУ са анализирани от сайта www.PsychicWorld.com.

Като цяло на Стария континент са изброени 994 посещения на непознати пришълци за 100 години наблюдения.

Карта показва средната продължителност на престоя на НЛО над страните в Европа.
СХЕМА: www.PsychicWorld.com
Карта показва средната продължителност на престоя на НЛО над страните в Европа. СХЕМА: www.PsychicWorld.com

И все пак - от какво зависи колко ще трае "проучвателната мисия" на тези, които наричаме извънземни, на територията на дадена страна? Анализът показва, че големината й не е от съществено значение. Най-продължителен интерес към терени в Европа те са проявили към миниатюрното кралство Монако, което заема площ едва от 2,2 кв. км. Размерите му не са попречили на летящите чинии да пребивават там средно по 45 минути. Затова ако сте ентусиаст да видите необикновени явления с неясен произход, може да прекарате повече време в конституционната монархия във Френската ривиера, съветват авторите на анализа.

На второ място следва също малката Лихтенщайн

- средно по 39 минути са наблюдавани. И то главно светлина, която се мести в небето, а не летящи чинии. Трета е Латвия - с престой на НЛО от 24 минути, както и доста по-голямата Украйна - 22 минути.

Последното място е резервирано за малкото Сан Марино (61,2 кв. км), където извънземни не са били забелязани нито веднъж.

Преди него пък е Грузия. Там само два пъти са регистрирали странни явления - видели са огнени топки в небето за около 15 секунди. Люксембург, Андора и Черна гора са били посетени само за 1 минута от извънземните.

А какво да кажем за най-често посещаваните от пришълци страни?

Първенството в това отношение държи Ирландия.

На територията й са регистрирани 105 събития, свързани може би с чужди цивилизации. Следват Франция и Испания.

Интересното е, че нашата страна се сравнява с Гърция, Италия и Полша - четирите държави имат еднаква средна продължителност на престой на НЛО, въпреки че броят на посещенията е различен. Южната ни съседка е забелязала 50 събития с чужд произход, на Ботуша те са 41, а в Полша - 26. У нас - едва 17.

По какви причини извънземните се спират по-често на едни места и по-рядко на други?

Кадри от разпространените от Пентагона снимки на НЛО
Кадри от разпространените от Пентагона снимки на НЛО

Два фактора са с ключово значение. Ето какво казва експертът Джойс Олсен от PsychicWorld.com: “Има няколко фактора, които допринасят Монако и Лихтенщайн да са на първо място сред европейските страни по продължителност на престоя на извънземните. Най-важното е, че и двете страни се отличават с малкото си население - съответно 39 242 и 38 128 души.

Това обуславя

слабо замърсяване на въздуха,

което от своя страна увеличава видимостта в небето и позволява по-дълги и по-ярки наблюдения на НЛО. Същото обаче не важи за другите градове, много от които са сред европейските страни с най-многобройно население.

И тук идваме до втория фактор - видимостта на Млечния път. Най-добрите места за наблюдение на нашата галактика в Северното полукълбо са южните му части, което прави места като Монако, Гърция и Италия най-подходящи за звездно наблюдение. Именно прозрачността без съмнение превръща тези страни в горещи точки с НЛО в Европа.

В разсекретените файлове на ЦРУ обаче не се посочва откъде може да са дошли извънземните при всеки от тези случаи и колко време им е било необходимо, за да преодолеят разстоянието до Земята и да бъдат видени с просто око. Такава информация все още няма. От документите става ясно, че пътуването дори от най-близката галактика трае 200 години.

Другото, което се знае, е, че най-често са наблюдавани летящи чинии. Но в България те са "малцинство". В един от описаните случаи през 2013 г.

над София е прелетяло нещо като космически кораб,

но само за една секунда.

У нас най-много са светлините и горящите топки. И то най-често над столицата. Тук е регистрирано например голямо огнено кълбо с искрящи в зелено, жълто и червено пламъци. Освен това няколко пъти в документите на ЦРУ се споменава и за необяснима светлина.

Интересен е един от файловете. В него американците са записали, че свидетел е съобщил за НЛО. В скоби са посочили, че това е руският акроним за английската абревиатура UFO. "Някой може ли да преведе от български на английски?", питат агентите на ЦРУ. В базата с данни няма информация дали са разбрали значението на НЛО на нашия език.

За разлика от това лаконично описание от София има две други - доста по-подробни, свързани с необясними явления. Единият свидетел казва: "Видях голяма огнена топка (по-голяма от самолет), чиито пламъци бяха ту зелени, ту жълти, ту оранжеви. Първо летеше ниско, а после се придвижи нагоре, като ставаше все по-малка, но все така гореше. Движеше се с висока скорост - изгря и изчезна в порядъка на 30 секунди".

Второто описание е за странен кръг: “Погледнах през прозореца и видях

червено светещо кълбо, което се издигаше нагоре

След него още 2 тела. Появиха се от север - разказва очевидката. - Поеха в източна посока. Аз бързо грабнах фотоапарата и започнах да снимам. После реших да събудя съпруга си. Като се върнах, беше останало само едно от телата, което не след дълго изчезна от погледа ми".

Няколко години преди този случай край столицата са забелязани и 3 обекта, наподобяващи слънца, обагрени в жълто. Свидетелят е посочил, че ги е видял в Люлин планина. В друг ден също е наблюдаван кръг с ярка оранжева светлина, наподобяваща малка аура, която се придвижила от юг-югоизток към север-северозапад за 15 секунди.

Но най-дългото задържане на НЛО на наша територия е регистрирано във Варна. Пак според файловете на ЦРУ в продължение на 80 минути местните са наблюдавали 14 ярки и изключително бързо движещи се на изток летящи чинии. Правело впечатление, че не летели в една и съща равнина. 4 години по-късно също над морската ни столица са се придвижвали няколко обекта, част от тях

в пълен синхрон като ескадрила на

военни самолети.

"Бяхме четирима души и бяхме седнали в двор извън града. Първото нещо, което видяхме, беше най-ярко и извънредно бързо. Не приличаше на нищо, което познаваме. Със сигурност не беше военен самолет. Първо изглеждаше като ярка червена звезда, но после изведнъж започна да се движи с висока скорост", разказват очевидците. Според тях НЛО-тата се отправили на изток. След първото от нищото изникнали още два. Един от свидетелите се опитал да ги наблюдава с малък телескоп. Но ярките светлини се движели прекалено бързо и безшумно.

Четиримата очевидци предполагат, че явлението е свързано с кометата, която ударила Юпитер няколко дни преди това.

Ярка червена светлина е наблюдавана още над Ихтиман и Созопол. А в Пазарджик очевидци твърдят, че са виждали цели 10 минути светещи в цветовете на българското знаме обекти - бяло, зелено и червено. В Чирпан проблясъкът пулсирал в жълто-червено, но за разлика от всички останали обектът се движел бавно и спрял над града, изглеждал като звезда на небето.

Сфера се появила за 7 до 10 секунди и над Велико Търново на 12 юни 2009 г. около 21,25 ч. Край Плевен пък станали свидетели на оранжева светлина - изглеждало сякаш изхвърля пламъци, а после изчезнала.

Още по-странно е описаното от старозагорец. Нещо, наподобяващо изгрев, се случва на 10 януари 2018 г. 1,10 часа през нощта. При това времето е било облачно. В града под липите е регистрирано и още по-особено събитие - облаци, които не приличат на нито един от "познатите" обекти на извънземните.

Но най-необичаен е разказът от Голяновци,

Костинбродско - там свидетелят говори, че е имал “среща с третия вид" и обрисува подробно хуманоид с елипсовидна глава, огромни черни очи и едропореста кожа, което се появило и изчезнало от стаята му през нощта. Свидетелка описва и три вида обекти, които е виждала - огнено кълбо, пура и куполообразен.

Това са данните във файловете на ЦРУ за България. Те обаче едва ли са пълни, тъй като за страните от Източния блок съобщенията започват след 1990 г., а колкото по-назад във времето се връщаме, толкова по-оскъдни и по-слабо документирани са те.