Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Според бивш канадски министър хуманоидите са до 12 вида, 4 са идвали на Земята

Бивш космически топразузнавач от Израел отново разпали темата за извънземните. Проф. Хаим Ешед, който в продължение на 30 г. ръководи Израелската програма за космическа сигурност, призна в интервю пред в. "Йедиот Ахронот", че досега не се е осмелявал да каже на глас мнението си, че хуманоиди съществуват и страната му и САЩ са в контакт с тях. А на Марс е прокопана тайна подземна база, в която заедно с американците има и извънземни.

Сега, когато е на 87 г., професорът решава да говори за тях. И добавя, че те самите са

се свързали с

хората, защото искали да разберат

от какъв материал е направена Вселената. Според него Доналд Тръмп знае за съществуването на т.нар. Галактическа федерация и дори за малко е щял да разкрие нейното съществуване, но се опасявал от масова истерия.

През юни президентът на САЩ с изтичащ мандат обеща да обмисли дали да не премахне грифа "Строго секретно" с класифицирана информация за неидентифицирани летящи обекти като известния "инцидент в Розуел". Той се случва на 4 юли 1947 г., когато в ранчо в щата Ню Мексико се разбива балон, част от таен проект на Военновъздушните сили на САЩ, за да регистрират звукови вълни от съветските ядрени тестове. Пентагонът засекретява произхода на останките и оттогава случаят е интерпретиран много пъти като конспирация, че става дума за НЛО.

През април пък Вашингтон разсекрети видеокадри, заснети от бойни самолети през ноември 2004 г. и януари 2015 г., определени като "неидентифицирани събития".

Преди 3 години стана ясно, че

Пентагонът е поддържал

секретна програма

за събиране и анализ на данни за "аномални космически заплахи". За 5 години - между 2007 и 2012 г., за нея са отпуснати 22 милиона долара. Първоначално програмата се ръководи от разузнавателната агенция на Министерството на отбраната на САЩ. Това кореспондира с последните разкрития на израелския космически топразузнавач Хаим Ешед.

Въпреки че прекратиха програмата на Пентагона, САЩ не са се отказали от проучването на извънземните. Тази година Министерството на отбраната реши да създаде работна група, която да разследва появата на неидентифицирани летящи обекти. Официално обявената цел е да подобри разбирането и да се придобие представа за същността и произхода им. Специалистите трябва да открият, да анализират и да каталогизират НЛО, които биха представлявали заплаха за националната сигурност на САЩ.

Бивш министър на отбраната на най-близкия съсед Щатите - Канада, също оповести преди 4 г., че

всички власти крият от обикновените хора съществуването на извънземните

Пол Хелиър, който бе първият официален представител на страна от Г-20, вярващ в НЛО, призова световните лидери да го признаят. Според него хуманоидите, които били до 12 вида, изглеждат различно. Някои били като хората, а други - точно както сме ги виждали в анимационните филми - с голяма глава, големи очи и малко тяло.

Как бившият министър стига до тези заключения

На 3 юни 1967 г. Хелиър отива с хеликоптер, за да пререже лентата на площадка за кацане на НЛО в Сейнт Пол, Албърта, Канада. Градът е построен като част от честванията на века и като символ Космосът да не бъде поле на земни войни. Надписът в началото на пистата гласи: "Районът около първата в света площадка за кацане на НЛО е определен от град Сейнт Пол за международен като символ на нашата вяра, че човечеството ще пази Вселената от национални войни и раздори. Това бъдещо пътуване в Космоса ще бъде безопасно за всички междугалактически същества,

всички посетители

от Земята или

от другаде са

добре дошли

на тази територия и в град Сейнт Пол".

През 2005 г. Хелиър публично заяви, че вярва в съществуването на НЛО. На конференция в Торонто той бе категоричен, че една вечер с починалата си съпруга и няколко приятели са ги видели. 2 години по-късно той призова световните власти да покажат технологиите на извънземните, които могат да решат проблемите с климатичните промени.

В интервю за "Русия днес" през 2014 г. Хелиър отново обяви своите виждания, че поне 4 вида хуманоиди са посещавали Земята от хиляди години и повечето от тях идват от други звездни системи, въпреки че някои са от Венера, Марс и един от спътниците на Сатурн. Активността им се засилила, след като човечеството е изобретило атомната бомба.

Един от видовете, които Хелиър описва като “високи бели”,

работел с американските Военновъздушни сили в Невада. Галактическата федерация застъпвала тезата за ненамеса в човешките дела, освен ако не я поканят изрично. Те притежавали развита технология.

И ако канадският министър на отбраната говори открито за НЛО чак след като се пенсионира, неговият колега от Япония Таро Коно издаде заповед през септември т.г. да се протоколират всички неидентифицирани обекти, които може да заплашат сигурността на страната.

В специално изявление към подчинените си Коно поиска да се записват и заснемат всички обекти, които навлизат във въздушната територия на Япония, и да се придвижат към звената за анализ. Той

призова и цивилните да се включат

със сигнали,

когато забележат странни събития в небето. Това бе едно от последните решения на министъра на отбраната, преди правителството да бъде сменено.

В предишни свои изяви Коно се е изказвал скептично към съществуването на извънземни, които посещават нашата планета. Само половин година преди да издаде заповедта за следене за НЛО - през април, той заявява: "Ако трябва да съм честен, не вярвам в тях". Но стъпките му през септември са предприети след среща със секретаря по отбраната на САЩ Марк Еспър в най-големия от Марианските острови - Гуам. Двамата обмениха мнения за регионалната сигурност. Тогава става ясно, че Вашингтон желае да си сътрудничи с Япония за НЛО, още повече че Пентагонът вече показа три видеоклипа с неизвестни летящи феномени.

Тази година за първи път официални представители признаха, че вярват в съществуването на извънземни между нас. Но дълго време

отричаха въпреки секретните програми,

които големите държави поддържаха.

В темата се включи и Русия. През август космонавтът Иван Вагнер, който се намира на Международната космическа станция, пусна в туитър видео и написа: "Космически гости или как заснех нов time-lapse". Едноминутният клип показва полярното сияние над Антарктида и Австралия. "Освен това във видеото ще видите още нещо, не само полярното сияние", добавя космонавтът.

9-12 секунди след началото се появяват

5 обекта,

които летят на еднакво разстояние, пише още в туитър Иван Вагнер. Понеже е снимал чрез time-lapse, присвяткванията на обектите са траяли около 52 секунди в реално време.

Вагнер не претендира, че е видял всичко лично, и никой на борда на Международната космическа станция не го потвърждава. Той не уточнява и кога е заснел видеото.

Каквото и да е било явлението, то се появява в клипа като светлини, подредени в ясна ъглова линия. Руската космическа агенция

“Роскосмос” също сподели кадрите

в собствения си профил в туитър.

"Интересно и в същото време мистериозно видео, заснето от космонавта на "Роскосмос" Иван Вагнер от Международната космическа станция", написаха от агенцията и прибавиха замислено емоджи.

Вагнер изпратил видеото на ръководството и то е подложено на анализ от експерти в Института за изследване на Космоса към Руската академия на науките.

Още по времето на Съветския съюз КГБ е разработвал програми за проучване на неидентифицираните летящи обекти. Те са съхранявали известната Синя папка с гриф "Строго секретно".

С темата са се занимавали и в ЦРУ. Днес почти всички космически държави поддържат база с данни за извънземните. Само Китай не е съобщил дали учените му се занимават с хуманоидите.