Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Силвия Великова
Силвия Великова

От Паола Хюсеин

- Г-жо Великова, Александър Йорданов написа гневен пост срещу вас във фейсбук заради участието си в неделното ви предаване "Политически некоректно". В него твърди, че сте имали опорни точки за въпросите си. Така ли е?

- Аз не успях кой знае какви въпроси да му задам, тъй като неговото участие беше опит за монолог в рамките на 30 минути. Но мога да кажа, че той е имал опорни точки, защото всичко, което каза в ефира, съм го чела в постовете му в социалните мрежи, защото очевидно не е най-каненият събеседник в медиите.

Нямам опорни точки, просто добре се бях подготвила за интервюто. Чела съм кой какво е разследвал за него, не че успях да си задам въпросите. Но примерно бях прочела какво е писал за него Антон Тодоров, с когото сега по някакъв начин са в един политически спектър, чела съм какво са коментирали за него Едвин Сугарев и други хора.
Исках да проведем нормален разговор между възрастни хора за едни години, в които сме живели и двамата.

Аз исках да поговоря с него за годишнината от създаването на СДС (днес, 7 декември, се навършват 31 години), защо СДС в момента е в това състояние, защо не го мерят социолозите, лидерски ли са причините, егото ли е причината или нещо друго.

- Някой друг казвал ли ви е, че сте невъзпитана?

- Нямам друг такъв случай в ефир. Нито съм крещяла, нито съм обиждала.

- Обидихте ли се от това, което той написа за вас във фейсбук, нарича ви махленска клюкарка?

- Не. За мен беше обидно това, което се случи в ефира по отношение на общественото радио и аудиторията ни. Иначе какво да ме обиди? Този човек не формира професионалните ми стандарти. Той каза в ефир, че като евродепутат не се е изявявал, защото не му стига 1 минута, в която да си изкаже тезата, защото такива са изискванията там. Какво повече да му кажа? Не ми е обидно, жал ми е за нас.

Цялото интервю четете в утрешния брой на в. "24 часа".