Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Въпреки предупрежденията свинският грип не се оказа страшен като испанския от 1918 г.
Въпреки предупрежденията свинският грип не се оказа страшен като испанския от 1918 г.

Пет години след това пациентски организации започват да

съдят държавите, че те са опасни и предизвикват тежки последици

Джей Пи Морган установява, че компаниите са спечелили само за година между 9 и 10 млрд. долара

5 съветници на СЗО получават 7 млн. евро от корпорациите

На 11 юни 2009 г. СЗО алармира, че светът е изправен пред ужасна и смъртоносна грипна пандемия, като прогнозите са, че милиони хора ще умрат в най-голямата катастрофа на нашето съвремие. Над 200 държави започват подготовка като за чума или испански грип. През юни и юли 2009 г. част от границите са внезапно затворени, както и хиляди обществени места, ресторанти, кафенета и библиотеки в много страни. Паниката е такава, че болници и медици изпращат хората да се лекуват в домашни условия. Държавите започват да купуват огромни количества противогрипни ваксини и лекарства.

"Докато фармацевтичната индустрия преживяваше наистина добри дни, в научни медии като Британския медицински журнал (BMJ) и други медии започна дебат - отбелязва анализаторът Сьорен Вентегот. - Внезапно СЗО беше обвинена във "виещ вълк" в подкрепа на фармацевтичната индустрия. Оказа се, че тревогата е фалшива и епидемията от свински грип през 2009 г. не предизвика много смъртни случаи."

Според специалиста макар и бавно, става известно, "че

СЗО всъщност е знаела това

преди генералният директор Маргарет Чан да обяви пандемията".

"Това личи от факта, че СЗО промени дефиницията на "пандемия" с "милиони смъртни случаи" в "инфекция, която не е опасна", която се разпространява по целия свят само един месец преди обявяването на пандемията от организацията - пише Вентегот. - През 2010 г. редица представители на правителствата по целия свят, както и редица международни организации, включително Съветът на Европа, се съгласиха, че СЗО е причинила международна паника и бедствие, като обяви най-умерения (леко протичащия) грип някога, A/H1N1, да бъде

заплаха

за човечеството от пандемия. Съветът на Европа посочи в сериозен доклад проблема, който за СЗО ще стане истинската причина за всички следващи проблеми. През 2010 г. ситуацията продължи да се развива и се превърна в медицински скандал с непознати размери. Неефективни и опасни лекарства на стойност милиарди долари бяха изпратени за унищожаване. Изложени бяха тесни и секретни връзки между СЗО и фармацевтичната индустрия, произвеждаща ваксините. Датският вестник "Информация" установи, че петима изследователи, участващи като съветници на СЗО по време на скандала, са получили около седем милиона евро от индустрията, произвеждаща ваксини." Учени и медици, създаващи метаанализите в Cochrane, започват да публикуват

резултатите от проучванията

си за ваксините и лекарствата срещу грипа. Изводът им е, че те не влияят на вируса и натоварват пациентите с дълъг списък нежелани ефекти.

Ваксините за новия коронавирус също се правят в спешен порядък. Дано и при тях министрите не се подписват, че те ще носят отговорност за евентуални тежки странични ефекти в бъдеще.
Ваксините за новия коронавирус също се правят в спешен порядък. Дано и при тях министрите не се подписват, че те ще носят отговорност за евентуални тежки странични ефекти в бъдеще.

"Скоро след това става ясно, че хиляди потребители започват да страдат от широк спектър от сериозни неблагоприятни ефекти: локални възпаления, локални или системни мускулни болки, васкулити, неврити (автоимунни възпаления на нервите), енцефалити, нарколепсия и други хронични заболявания - пише специалистът.

- След това медиите откриха, че помощните средства, използвани за ваксините, имат много сериозни неблагоприятни ефекти, за които гражданите не бяха информирани нито от компаниите,

продаващи ваксините,

нито от правителствата, които купуваха и препродаваха ваксините."

По-късно шефът на експертния съвет на СЗО проф. Дейвид Салисбъри от Британския здравен департамент ще бъде обвинен от групата за защита на пациентите One Click, че е прикрил доказателствата за връзка между ваксините и бума на детския аутизъм.

В интервю за списание Der Spiegel в Германия епидемиологът д-р Том Джеферсън от Cochrane Collaboration, след като организацията от независими учени оценява всички изследвания, свързани с грипа, отбелязва последиците от "приватизацията" на СЗО и комерсиализацията на здравето: "Една от необикновените особености на този грип и цялата сага е, че има хора, които правят

прогнози

от година на година и те стават все по-лоши и по-лоши. Нито една досега не се е сбъднала, но тези хора продължават. Ще ви дам пример - какво се случи с птичия грип, който трябваше да убие всички нас? Нищо. Но това не спира тези хора винаги да правят своите предсказания. Понякога оставате с усещането, че има цяла индустрия, която чака с нетърпение да настъпи пандемия." На въпрос кого има предвид и дали това е СЗО, Том Джеферсън отговаря: "Служители на СЗО и общественото здраве, вирусолозите и фармацевтичните компании. Те са изградили тази машина около предстоящата пандемия. Много пари са замесени, влияние, кариери, цели институции! Всичко, което беше необходимо, бе един от тези грипни вируси да мутира, за да започне да се върти машината…"

На въпрос на "Шпигел" дали СЗО умишлено е обявила пандемията, за да отвори пазара за ваксини и медикаменти срещу свинския грип, Джеферсън казва: "Не мислите ли, че има нещо забележително във факта, че

СЗО промени

своята дефиниция

за пандемията? Първоначалното бе за нов вирус, който се разпространява бързо, срещу който нямаме имунитет и който предизвиква висока заболеваемост и смъртност. Сега последните две отпаднаха."

Тъкмо когато става ясно кои са авторитетните учени, привлечени едновременно към СЗО и към фармацевтичните компании, започва един още по-голям скандал. Точно тогава се оказва, че в договорите, които индустрията е сключила с държавите, има параграф, че вредните ефекти от ваксините са изцяло отговорност на купувача. Причината е, че те са създадени в

“спешен порядък”

и не е имало достатъчно време, за да се установи дали нямат вредни ефекти. Още повече някои от тях не могат да се регистрират в рамките на 2-3 месеца, а се проявяват след години. За тази иновативна практика светът разбира от скандално интервю на тогавашния министър на здравеопазването на Полша.

Бившата шефка на СЗО Маргарет Чан бе в дъното на най-големите скандали.
Бившата шефка на СЗО Маргарет Чан бе в дъното на най-големите скандали.

"Той разкри всичко за ужасните договори с индустрията, където фармацевтичните

компании, подпомогнати

от СЗО,

продаваха ваксини, които дори не бяха правилно тествани - отбелязва Вентегот. - Министърът посочи факта, че тестваните групи са изключително малки - толкова малобройни, че вредните ефекти на ваксините дори не можеха да бъдат оценени. Въпреки тези ужасни условия почти всяка държава в Европа подписва договорите, купува лекарства и ваксини в огромни количества: два противогрипни удара срещу гражданите."

Според Вентегот правителство, което не купи ваксини и лекарства, е застрашено от сваляне.

"По този начин СЗО

“пробута”

огромни количества

от тях и противогрипни медикаменти на 194 държави членки - твърди специалистът. - Доколко въобще участва СЗО в продажбите на фармацевтични лекарства?"

Истинският скандал обаче започва през 2011, 2012, 2013 и 2014 г., когато много организации на пациентите започват съдебни дела срещу правителствата, които са препоръчали неефективен и опасен медикамент.

"Освен това стана ясно, че индустрията с ваксини е поела контрол над СЗО и е създала фалшива пандемия", пише Вентегот.

Скандалът е такъв, че СЗО е принудена да започне разследване срещу себе си. След една година стига до заключението, че не е направила нищо лошо.

Всички, които следяха

развитието

на скандала

и отражението му в медиите - The Guardian, Der Spiegel, BMJ и редица други сериозни медии, - стигат до извода, че най-голямата медицинска афера е станала реалност, защото нещо не е наред в системата на СЗО.

Установява се, че от всички заразени само между 5 и 15% от населението развиват грип. 16% от тези заразени са с грип тип А, В или С и само 10% са с тип А и В, срещу които има ваксини. Тоест 1% от населението има някакъв шанс да се справи с вируса, ако е ваксинирано. Затова метаанализите на Cochrane излизат със заключението, че

ваксината е

силно неефективна

"По всяка вероятност един на хиляда има шанс с ваксина да избегне седмица в леглото или да съкрати заболяването - Вентегот. - За съжаление обаче ваксините вървят със своите неблагоприятни ефекти и предизвикват не само

отговор на вируса,

но и на собствените клетки и молекули на организма. Което дава напълно рационално обяснение за множеството нежелани реакции."

"Ако ваксинирате 1 000 000 души, ще спасите 1000 от грип, но ако получите 1000 странични ефекта, понякога по-лоши от самия вирус? Такъв негативен баланс между положителни и отрицателни ефекти при рационален режим ще доведе до заключението, че ваксината не е рационално средство - смята Вентегот. - Ако грипът е много лек - като свинския грип, няма причина изобщо да се страхуваме от него и още по-малко причина да се опитаме да се ваксинираме срещу него."

Това обаче изобщо не попречи на СЗО да тръби, че свинският грип ще е копие на испанския от 1918 г.

Дано и със сегашните 9 ваксини срещу COVID-19 не повторим този неприятен опит.