Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Борисов на извънредния брифинг в централата на ГЕРБ, а зад гърба му бяха близо стотина членове на партията, сред които министри, депутати и общинари.
Борисов на извънредния брифинг в централата на ГЕРБ, а зад гърба му бяха близо стотина членове на партията, сред които министри, депутати и общинари.

Фотос на спящия гол премиер сред банкноти от 500 евро провокира пресконференция на управляващата партия

Борисов на извънредния брифинг в централата на ГЕРБ, а зад гърба му бяха близо стотина членове на партията, сред които министри, депутати и общинари.

Кои са враговете

на премиера,

посочени от него

директно:

1. Румен Радев

2. БСП

3. Цветанов

4. Манолова

5. Слави

6. Всички ДСБ-та и всякакви други подземни кълбета

7. Вгради и Васил Божков - най-креативният от всички, които “са готови да се прегърнат срещу ГЕРБ”

Защо сега атакуват Бойко Борисов, след като до парламентарните избори има по-малко от година?

Кога ГЕРБ стана неудобен?

И кои съпартийци са правили записи на своя лидер на последните европейски избори?

В 17 часа в сряда премиерът сам си поставяше въпроси и отговаряше в централата на ГЕРБ. Яви се с бяла риза, а зад гърба му бяха близо стотина от депутатите от неговата партия, двама от правителството - вицепремиерът Томислав Дончев и финансовият министър Владислав Горанов, и кметът на София Йорданка Фандъкова, която е и зам.-шеф на ГЕРБ. От дясната му страна бе председателката на Народното събрание Цвета Караянчева, която е обект на неделикатен коментар в един от епизодите на сериала “Отстрани Бойко Борисов!”.

“Тя знае колко

много я обичам,

като се ядосам,

говоря”,

каза премиерът, прегърна Караянчева и я целуна по челото.

Няма да ме принудят да живея в страх бе финалното послание към тези, които Борисов съзира като режисьори на кампанията срещу него от последните дни. Подредени лично от Борисов в следния ред:

1. Румен Радев

2. БСП

3. Цветан Цветанов

4. Манолова

5. Слави Трифонов

6. И всички ДСБ-та и всякакви други подземни кълбета

Всички те са готови да се прегърнат само и само да не управлява ГЕРБ.

Между всички тях Бойко Борисов вгради и най-креативния досега враг - Васил Божков. Най-богатият българин повтаря всеки ден от Дубай как е давал подкупи, но не се връща да бъде разпитан в България по 18-те обвинения, където би развил тези твърдения пред съдия.

При изброяване на 7-те фронта против ГЕРБ Борисов пропусна ДПС, което веднага превъзбуди репортерите. Последва въпрос дали това е случаен или умишлен пропуск. Премиерът допълни, че “ДПС действат винаги отзад”. Последва въпрос за мнението на Борисов за политика Делян Пеевски.

“Той е депутат от ДПС - питайте Карадайъ или почетния председател”, беше лаконичният коментар на Борисов.

Защо сега?

Защо преди юли

излизат тези

компромати,

попита риторично премиерът. Защото юли е важен месец, вървим по пътя на банковия съюз и еврозоната. (Защо е важен юли - виж карето долу.)

От ранна сутрин в сряда към серията записи, колажи, есемеси, приказки, с които се събуждат министър-председателят и населението от дни насам, се прибави и нов жанр - снимки на спящ Бойко Борисов напряко на легло, в “Афера”. (По собствени признания на Борисов - той е, спи гол.). Спалнята е същата, в държавната вила в “Бояна” (Може да го потвърди Миролюба Бенатова, която е снимала - директен намек от премиера, че тя ще я разпознае.)

Останалото са отворено нощно шкафче, банкноти по 500 евро, пистолет...

Липсва само едно момченце, за да се хвърля през прозореца оттук, започна едночасовата си пресконференция Борисов. За тези, които не знаят - централата на ГЕРБ е на 17-ия етаж на НДК в София. Там деляха кабинети лидерът на партията Борисов и вторият в нея Цветанов. 5 часа преди тази емоционална среща с журналистите строителят на ГЕРБ - бившият вътрешен министър, се снима как подава заявлението за напускане на партията в столичния кв. “Изток”. В квартала се намира апартаментът на Цветанов с асансьор в хола, заради който се раздели с партийната власт.

Вероятно и затова Борисов, без да споменава неговото име, насочи авторството на цялата кампания към

“бивши

съпартийци” ,

готвили атаката

от последните дни отпреди година в специално подготвени “звукозаписни студиа”.

Нито ще ме откажат, нито ще ме спрат. Ние сме жертвата бе отговорът обещание на Борисов. От сряда той вече ще спи с пистолет под възглавницата, след като преди години е спял с автомат, и не е ясно дали ще остане в премиерската резиденция в “Бояна”. Моят дядо е убит от комунистите и аз ще съм нащрек, реплика на въпроса дали се страхува за живота си.

Да, притеснен съм, защото когато спя, не съм защитен - откровен отговор на пореден въпрос дали очаква физически да бъде унищожен.

Вече се страхувам за сигурността си, защото като главен секретар съм арестувал наркобарони, хора, които ощетяват бюджета. Цигарени контрабандисти - от 34% контрабандата спадна на 3 %. Арестувал съм алкохолни босове, бизнесмени, източващи ДДС - допълнение с детайли кои са останалите врагове.

Животът от времето му като главен секретар на МВР - почти 20 години, е поверен на Националната служба за охрана.

Единственото, което го интересува, е дали прекалено интимните фотоси са законни и чака прокуратурата да каже. Въпросната снимка породи дамски въпроси от типа защо чаршафите са различни на различните кадри. Борисов опита да се опише, ако чаршафите, с които се е завил, ги нямало...

Тези, които познават всекидневието на Борисов, знаят, че във вилата в “Бояна” работят основно служители на НСО. И всички подозрения кой е премиерският фотограф сочат натам.

В службата (която е на подчинение на президента Румен Радев) работят много свестни момчета, обяснява Борисов, който тепърва ще решава дали ще се довери на НСО в следващите дни.

От самата служба обявиха, че започват проверка как са направени снимките от премиерската спалня.

Защо юли е ключов месец

След юли да правят каквото искат - това каза Борисов, визирайки ключовото за България влизане в банковия съюз на ЕС.

Защо е толкова важно? Съюзът гарантира единни правила за всички банки и строг контрол за спазването им. Гapaнтиpa cтaбилнocттa нa бaнкoвaтa cиcтeмa и взeмaнeто нa peшeния зa дeйcтвиe в cлyчaй нa кpизa.

А ако се наложи преструктуриране на банка, се дава точна и ясна процедура, по която това да стане, без да се ползват пapи нa дaнъкoплaтцитe. Cпopeд изиcквaниятa вcички държави, които искат да въведат еврото - каквото намерение има България, стават членове и на банковия съюз. След влизането в него БНБ ще трябва дa cпaзвa и прилага всички peшeния и разпореждания на Eвропейската централна банка. И да дава и пълнa инфopмaция зa състоянието на банките у нас. ЕЦБ също така ще има пряк надзор над трите най-големи банки у нас. А страната ни ще може да ползва финансиране от ЕЦБ за преструктуриране или изплащане на депозити. Секторът ще е значително защитен от сътресения.

Още едно дълго чакано решение за България може да е факт през юли - официалното отпадане на механизма за мониторинг. Де факто вече няма такъв, не изпращаме доклади, но процедурата не е приключила и трябва да се вземе финално решение на ЕК, обясни вицепремиерът и външен министър Екатерина Захариева. Забавянето е заради пандемията и по неофициална информация темата ще се затвори през юли. Ще има нов механизъм за всички в ЕС, но превантивен.

Радев управлявал дрон, който следял премиера в Бояна

Румен Радев пилотирал дрон на 1 метър от терасата и входа на Бойко Борисов. Комичната новина обяви премиерът. Всъщност тя се носи отдавна като виц, който се оказа тъжна реалност на взаимоотношенията между президент и премиер.

Студеният мир между президент и премиер премина към война през последните месеци. Румен Радев обяви, че днес ще коментира обвиненията на Бойко Борисов.
Студеният мир между президент и премиер премина към война през последните месеци. Румен Радев обяви, че днес ще коментира обвиненията на Бойко Борисов.

“Понеже Радев мина границите, искам да ви кажа, че той си позволява да вдига дрон и да ме снима. Идва над терасата на метър над мен. Като кажа на охраната, че ще сваля този дрон, те му казват и той го прибира”, описа ситуацията Бойко Борисов и настоя прокуратурата да извика НСО и да разпитат специализираните охранители.

Дронът се приближавал до хола на премиера и го снимал, а той даже искал да го улови, но охранителите го спирали, обясни Борисов.

“ Може да носи взрив. Понеже джипките имат система да свалят дрон и като кажа, че ще го сваля, те му предават и той го прибира”, допълни действията на вражеския уред премиерът.

От НСО обяснили, че дронът е подарък на президента от Китай.

На въпрос към президентството за тези мъжки закачки от неговия екип посочиха, че Радев ще дава изявления в Перник в четвъртък.

Радиоводещият Петър Генчев: Гласът е на Борисов, но записът е фейк

Бургаският радиоводещ Петър Генчев обяви, че изтеклият в публичното пространство аудиозапис с премиера Бойко Борисов е манипулиран.

“85% съм сигурен, че е пипан”, заяви той за “24 часа”. До този извод стигнал, след като качил записа на специален софтуер и подложил на анализ звука. Според Генчев, който разбира от звукозапис, авторът доста си играл. За да прикрие съшиването на отделни фрази, авторът на записа нарочно е подложил звуков фон. Освен шума забавил и темпото на говора.

“При всички случаи е бил човек, който си разбира от занаята и доста се е потрудил върху записа. Не е бил аматьор, работено е с вещина по него”, категоричен е Генчев.

“Не казвам, че това не е гласът на Бойко Борисов. Но той има толкова много публични изяви, че винаги от речите му могат да се сглобят различни текстове. Направих тази проверка за себе си, нищо друго не съм целял - нито да обвинявам някого, нито да го защитавам. Просто го качих на софтуера, с който работим в радиото, и установих, че това е фейк”, обясни Генчев.

Викаше зад гърба ми “Победа”, сега “Боклуци!” - така прие напускането на Цветанов

Викаше зад гърба ми “Победа”, а сега обяснява, че в ГЕРБ сме боклуци. Така Бойко Борисов прие новината, че бившият му заместник и несменяем шеф на предизборния шаб на ГЕРБ Цветан Цветанов напуска партията.

Цветан Цветанов подава заявлението си за напускане на ГЕРБ.
Цветан Цветанов подава заявлението си за напускане на ГЕРБ.

Бившият вътрешен министър и партиен строител бе отстранен от постовете си преди година - на 7 юли, след скандала с придобития от него луксозен имот.

Самият “Апартаментгейт” избухна в края на март, преди кампанията за евроизборите - периода, за който Борисов предполага, че са правени записите и фотосите в държавната вила в Бояна.

Тогава първоначално Цветанов излезе само от парламента и остана зам.-шеф на партията и води кампанията на ГЕРБ по вота. Казват, че при разговор между двамата Цветанов е отхвърлил идеята да спре с медийните си изяви и да се отдаде на тиха партийна дейност. Той остана на 17-ия етаж, докато не заяви в “Панорама”, че няма кой да го накаже за скандала с жилището, което провокира Борисов да го отстрани от партията.

Точно година продължи и проверката на прокуратурата по придобиването на луксозния апартамент с личен асансьор. Тя бе образувана по сигнал на БОЕЦ - формирование, близко до банкера беглец в Белград Цветан Василев. Преди 10 дни обвинението обяви, че при сделката с апартамента с асансьор в хола няма нарушения.

Луксозното жилище от 240 кв. м бе купено от Цветанов през 2018 г. чрез размяна срещу два от старите му апартаменти с доплащане от 100 000 лв. Според публичните обвинения тогава новодомецът платил по 630 евро на кв. м в сграда, в която цените започвали от 2600 евро на кв.

По обед в сряда Цветанов съобщи за напускането си на ГЕРБ във фейсбук. В заявлението с мотиви от две страници той посочва, че е прескочен прагът му на търпимост.

“Не искам да виждам как граденото и с моите усилия отива по дяволите и как в партията постепенно намират място страх, подмазвачество, интригантство и посредственост”,пише Цветанов. Вече не бил горд да е част от тази партия, това важало и за други нейни членове. Причината - “някои тенденции в управлението на ГЕРБ и страната”.

Цветанов вече обяви, че работи по изграждането на своя партия и до 2-3 месеца ще бъде факт.

Гешев: Генерират постоянни скандали с цел дестабилизиране на държавата и избори. Това устройва Божков, Цветан Василев, Прокопиев

След като можем да повдигнем обвинение на най-богатия българин, не ни притеснява нищо, казва главният прокурор

ИВАН ГЕШЕВ
ИВАН ГЕШЕВ

Това, което виждам в последните дни, е генериране на постоянни скандали. Има целенасочена стратегия с цел дестабилизиране на държавата и избори. Това заяви главният прокурор Иван Гешев след заседание на правната комисия, на която представи отчетния доклад на прокуратурата за 2019 г. Той направи коментара минути след 17 ч. По същото време премиерът Бойко Борисов даваше извънреден брифинг.

Според главния прокурор крайната цел била да се получи “политическа конфигурация, която устройва обвиняемия Васил Божков, подсъдимите Цветан Василев, Иво Прокопиев, Огнян Донев”.

“Тази конфигурация ще им върши работа за законодателни промени и унищожаване на българската прокуратура. Това е крайната цел, която минава през нов политически проект, нова конфигурация”, добави Гешев. Логично било прокуратурата да бъде подложена на натиск, “това било е естествена стратегия на хора с пари”.

Гешев уточни, че повечето хора, към които прокуратурата се е насочила в последните 2 г., са най-богатите у нас.

“В България тези хора разполагат с медиен, политически и финансов ресурс, с който могат да си позволят всичко”, каза Иван Гешев.

Той беше попитан и за разпространен запис от преди дни, за който се твърди, че бил гласът на премиера, както и за публикувани в сряда снимки от спалнята на министър-председателя.

“Не казвам тези неща, които се публикуват, дали са верни, или неверни. Това е от компетентността на наблюдаващия прокурор”, заяви Гешев принципната си позиция.

Той отново наблегна, че прокуратурата не се притеснява да повдигне обвинение на всеки, срещу когото се съберат доказателства, независимо дали е олигарх, или социално слаб.

“След като можем да повдигнем обвинение на Божков, не ни притеснява нищо”, допълни Гешев.

По-рано вчера в Пловдив той лаконично коментира информацията на “24 часа”, че през последните месеци е получавал няколко заплахи.

“Това не е тема, която представлява обществен интерес. Всеки прокурор, когато е започнал да работи, би трябвало да е наясно с какво се захваща и какви са рисковете”, каза той.

“Много наясно съм какво искам, какви са целите ми и какви ще са последствията. Не само за мен, а и за цялата прокуратура. За атаките, на които ще бъдат подложени колегите. Така че, който го е страх от вълци, да не ходи в гората”, подчерта главният прокурор.