Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Протоколът от аутопсията, разсекретен от американското разузнаване, разкрива, че в последния момент е вмъкнато предположението, че това е тялото на Фюрера

Въпреки че става скандал, че датите в документите се разминават, "истината" е прекалено удобна за всички 

Наистина ли съюзниците са открили трупа на Хитлер?

Веднага след войната Москва обявява, че разполага с част от тленните останки на фюрера и Ева Браун, но никой не разбира защо те доста прибързано са изпепелени.

Анализът на предполагаемия труп на Хитлер

е извършен от беларуски военни медици,

които са част от Червената армия. На 8 май 1945 г. те правят подробен протокол и още в началото посочват: "относно съдебномедицинското изследване на обезобразен мъжки труп от огън (тялото на Хитлер)". Документът се съхранява в масивите на ЦРУ и наскоро бе разсекретен.

В протокола съветските медици констатират, че това са "останки на мъжки труп, обезобразен от огън, доставени в дървена кутия (с дължина 163 см, ширина 55 см, височина 53 см)".

“На тялото беше намерено парче жълто жарсе

25 х 8 см, с овъглени краища - посочват съветските военни. - С оглед на факта, че трупът е силно повреден, е трудно да се прецени възрастта на починалия. Вероятно е между 50 и 60 години. Височината на мъртвеца е 165 см (измерванията са приблизителни, тъй като тъканта е овъглена). Трупът е силно овъглен и мирише на изгоряла плът."

В протокола на беларуските лекари е посочено, че

част от черепа липсва

Липсват и части от тилната кост, лявата костна кост, долните скули, носните кости. Горната и долната част от челюстите са запазени.

"Мозъкът е частично изгорен от огъня, а кожата по лицето и тялото липсва - пишат те. - Забелязват се остатъци само от овъглени мускули. В горната челюст има девет зъба, свързани с мост от жълт метал (злато)."

От протокола излиза, че зъбите също са трудно разпознаваеми.

"Върховете на зъбните корени са овъглени - пишат военните медици. - Долната челюст се състои от петнадесет зъба, десет от които са изкуствени. Зъбният емайл има синкав блясък и мръсножълто оцветяване около основата." Те подробно описват златните коронки и стигат до най-интересната част.

“Мускулите на врата са овъглени,

ребрата от дясната страна липсват... Дясната ръка е силно изгорена, краищата на костта на горната част на ръката и костите на долната част на ръката са счупени и овъглени." Възниква въпросът какво точно се е случило, за да бъде натрошена така ръката.

Но това съвсем не е единственото нараняване по тялото.

"И двата крака също са овъглени - пишат медиците. - Костите са частично изгорени и се разпаднаха... Фрактура в дясната бедрена кост... Левият крак липсва."

Дали това е бил Хитлер? Какво е налагало този ръкопашен бой в последния момент?

Сталин се притеснявал, че ако тръгнат слухове, че Хитлер е жив, войната с нацизма ще продължи. Знаел и, че съюзниците никога няма да бъдат истински победители, ако се разбере, че са изпуснали врага.
Сталин се притеснявал, че ако тръгнат слухове, че Хитлер е жив, войната с нацизма ще продължи. Знаел и, че съюзниците никога няма да бъдат истински победители, ако се разбере, че са изпуснали врага.
Дали това не е бил друг човек, принуден с бой да бъде убит и отровен,

за да заблуди всички, че е Фюрера?

Когато беларуските военни медици приключват, на 8 май 1945 г. от секретното спецзвено СМЕРШ идват и вземат моста с 9-те зъба, долната челюст с 15 зъба.

Зъболекарят на Хитлер Блашке обаче изчезва и трябва да открият някого от помощниците му. Това е фрау Кате Хаузерман. Издирват я и искат от нея да потвърди, че зъбите са на Фюрера.

Сталин се опасявал, че ако някога излезе наяве мистерията, че той може да е избягал във фашистка Испания, а оттам в Аржентина, войната още дълго няма да приключи. А нацизмът ще продължи да живее и да трови света. Затова за съюзниците е от изключително значение

някой да потвърди, че Хитлер е мъртъв

"Според протокола от разпита на фрау Хаузерман може да се предположи, че зъбите, както и мостът, описан в документа, са тези на канцлера Хитлер", пише в документа за аутопсията.

След това обаче се случва нещо много съмнително. Между главния експерт по съдебна медицина подполковник Шкаравски и Н. Краеевси възниква спор как е възможно датата 11 май изведнъж да се появи в доклада за аутопсията, писан на 8 май.

Започват обяснения как групата го е подготвила наистина тогава, но впоследствие трябвало да се вмъкне най-важното заключение на фрау Хаузерман, че това е Хитлер.

Тя описала състоянието на зъбите на Фюрера и според съветските медици то съвпаднало с тези в устната кухина на обгорелия труп, обект на аутопсията.

Откриването на тялото на Хитлер е една голяма мистерия.
Откриването на тялото на Хитлер е една голяма мистерия.

Според комисията човекът е починал от натравяне с цианидни съединения, което показвал и тестът на вътрешните органи. Въпреки овъгляването имало изразена миризма на горчиви бадеми.

С обявяването на смъртта на Фюрера световната общественост е успокоена и може да си отдъхне - врагът е получил своето. Въпреки това натаманеното заключение предизвиква многобройни спорове през годините.

Подозренията се засилиха още повече през 2009 г., когато американският учен Ник Белантони

успя да получи достъп до черепа

на Хитлер

и излезе с абсолютно шокиращи за целия свят заключения. Черепът не е на мъж, а на жена, която е на възраст между 20 и 40 години. Само за справка официалната версия е, че Хитлер се самоубива на 56-годишна възраст.

Това предизвика голям скандал с руското ФСБ, което влезе в спор с учения, но това още повече задълбочи съмненията, че Хитлер се е самоубил.

Ако заключенията на експерта обаче са верни, тогава отпада доказателството, че Хитлер се е застрелял. ЦРУ е запазило информация от 23 май 1953 г. на норвежкия зъболекар Фердинанд Стрьом. Той твърди, че е получил финалния аргумент, че откритият от руснаците през май 1945 г. труп на Хитлер действително е негов. Стрьом твърди, че работи по случая от 1945 г. и вече може официално да заяви, че Фюрера е умрял в бункера в Берлин. Медикът и негов колега получили доклада на зъболекаря на Хитлер Хуго Бласк. Открили и снимки на зъбите на Хитлер и рентгенова снимка на главата на Фюрера, направени по различни поводи през 1944 г.

Стрьом твърди, че е сравнил всичко, включително зъбите и останките, със снимките, които трудно открил в два американски архива - в Балтимор и в Мериленд. Тезата на Стрьом е, че

фотосите са

открити от личния лекар на Хитлер,

който малко по-късно безследно изчезнал. Затова Стрьом със свои колеги решили да проучат случая, за да сложат веднъж завинаги край на дискусията дали Хитлер е жив.

Дори да се допусне, че черепът все пак е на Хитлер, в тази зъболекарска история също има твърде много пукнатини, но най-голямата е, че тя има претенциите завинаги да прекрати търсенето на Хитлер. Първо, не е ясно

защо зъбните и черепни снимки на Хитлер са открити в американски архиви,

а не в ЦРУ. Второ, защо Стрьом е толкова сигурен, че те наистина са автентични? Трето, защо се доверява на зъболекаря на Хитлер, който малко след като му дава документите, така загадъчно изчезва?

Съветската история с останките на Хитлер също е пълна с пробойни, които едва ли някога ще получат обяснение. Освен това не трябва да се забравя, че твърде много нацисти успяват да се измъкнат по време на окупацията на Берлин и да се отправят към Аржентина и Колумбия, където режимите са добронамерени към фашистите. Сред най-скандалните бегълци е и Клаус Барби, който десетилетия работи успешно със западните разузнавания в региона и те правят дори невъзможното, за да осуетят екстрадицията му. Едва през 1983 г., когато на Запад са проведени десетки протести, че не може подобен престъпник да е под закрилата на специални служби и боливийското правителство, той е арестуван.

От тази гледна точка, ако Хитлер се е погрижил елитът на Третия райх да стигне необезпокояван до Южна Америка, защо самият той да не се е озовал там? Още повече че поне година преди това за нацистите е било абсолютно ясно, че

дните на Фюрера

са преброени

Затова много нацисти са търсели всякакви начини да се откупят и да се харесат на западните разузнававия, подавайки им ценни информации.

Ако всички те са се спасили, за да доживеят до преклонна възраст, защо само Хитлер се самоубива?