Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

ВКС остави в сила решението на Бургаския апелативен съд

Бизнесменът Кирил Христов-Принца, който застреля главния готвач на собствения си ресторант в Несебър, ще лежи едва 4 г. в  затвора и то при първоначален общ режим. Това реши ВКС, оставайки в сила решението на апелативни магистрати от Бургас, които през ноември 2018 г. преквалифицираха деянието от умишлено в извършено по непредпазливост и намалиха наказанието от седем на четири години лишаване от свобода.

Убийството, шокирало Несебър, стана на 17.04.2016 година., около
21,50 часа. Готвачът Никола Колев е застрелян в джипа на хотелиера Пламен Копчев, паркиран до ресторант ""Принц Кирил“ в Стария Несебър, собственост на подсъдимия. Христов прострелял смъртоносно готвача докато подпийнал размахвал пистолета си "Зиг Зауер". Преди това с часове се черпели с Копчев в ресторанта на Христов и в още едно заведение.

Подсъдимият е признат за виновен и в това, че около
20,30 ч. същата вечер, в градината пред ресторанта, е извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото - възпроизвел 4 изстрела с пистолета си, като го насочил към саксия с палма в присъствието на гонвача Николай  и Пламен Копчев.

Христов е осъден да заплати общо 400 000 лв. кръвнина на съпругата и двамата синове на убития. 

Кирил Принца СНИМКА: Елена Фотева/Архив
Кирил Принца СНИМКА: Елена Фотева/Архив