Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Ваксината за свинския грип се оказа кошмарен провал, дано и с новата не се повтори същия сценарий. 
СНИМКА: РОЙТЕРС
Ваксината за свинския грип се оказа кошмарен провал, дано и с новата не се повтори същия сценарий. СНИМКА: РОЙТЕРС

Опасните връзки между корпорациите и СЗО, от които винаги губят хората

През 2009 г. германският лекар Волфганг Водарг разкри как е подготвен фалшивият доклад за пандемията от свински грип. По това време той бе председател на Департамента по здравеопазването към Съвета на Европа.

Водарг разкри, че когато СЗО готви доклада си, основен неин консултант е проф. Джонатан ван Там и институтът му в Нотингам.

Според него СЗО изглежда няма нищо против, че проф. Там работи и за фармацевтични компании като "Roche "Aventis" GSK. Възмутен Водарг заяви, че същият проф. Ван Там е бил водеща фигура в кампаниите за няколко милиарда при борбата срещу птичия и свинския грип. Според Водарг именно този експерт ще изготвя доклад за СЗО

колко са

били положителни мерките

срещу пандемията през 2009 година.

Водарг и много евродепутати настояват за прозрачност и осветляване на опасните връзки с експертите, обслужващи фармацевтичните компании.

Медикът е убеден, че пандемията е била съшита с бели конци. Тогава от лятото на 2009 г. до септември 2010 г. починаха над 18 400 души, а фармацевтичният бизнес

спечели между 8 и 10 млрд. долара

от продажбата на медикаменти.

Правителствата по света поръчаха огромни количества ваксини. САЩ - 250 млн. дози, Великобритания - 90 млн., Франция - над 60 млн.

След като се оказа, че епидемията няма да е в мащабите на азиатския грип от 1957 г., покосил близо милион души, държавите започнаха да правят опити да върнат поръчаните количества, но договорите вече бяха сключени. Мащабите са колосални. GlaxoSmithKline съобщава, че само за последните три месеца на 2009 г. е

продал 130 млн. дози ваксина

срещу 1,34 млрд. долара.

Затова от инвестиционната банка "Джей Пи Морган" изчислиха, че приходите за фармабизнеса от свинския грип са между 7,5 и 10 млрд. долара.

Именно заради това Съветът на Европа тогава обяви, че ще настоява за разследване на Световната здравна организация и дали не е участвала в заговор с истерията около свинския грип.

Повече по темата четете тук.