Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

ПРЕНАСЕЛЕН: В парка "Торп" бродят строители, криминалисти и призраци.
ПРЕНАСЕЛЕН: В парка "Торп" бродят строители, криминалисти и призраци.

 

 Монах без глава принуди британски увеселителен парк да премести цяла нова алея. Решение е взето набързо, след като строителни работници многократно са връхлитани от безглаво духовно лице в роба и качулка. Монахът подлудил не само управата на парка, той стряскал случайни минувачи, които се кълнели, че това е истински "жив" призрак. Строителите разказват и други небивали истории. Привидението не е самотно и свитата му изглеждала не по-малко страховита. Около него изниквали сенки и се движели демонстративно обекти, преодолели земната гравитация. Някой местел във въздуха кошчета, боклуци и клони пред очите на смаяните англичани.
Администрацията на крайлондонския парк "Торп" наема ловци на духове от агенцията "Паранормални явления в югозападен Лондон". С радиестезична апаратура мъжете установяват, че детските площадки и целият "Торп" лежат над антично гробище или древно селище с гробищна част. Ситуацията се оказва не толкова комична, колкото трагична, и мениджърите на парка са принудени да отцепят зоната.
"С подземен радар открихме останки от гробище, вероятно антично!" - потвърждава криминалният геофизик Питър Мастерс от университета в Кренфийлд.
"След изместването на алеята бяха повикани и криминалисти, които да разследват и да направят допълнителни проучвания" - коментира и Майк Мортън, репортер от британския новинарски канал "Скай нюз".
Алеята първоначално е наречена Буреносна вълна, тъй като тук трябвало да се издига 20-метрова водна пързалка с множество опасни завои. Изградена е на място, известно в миналото като Разходката на монаха. Още от 666 г. стара пътека свързва руините на близкото абатство Чъртси с църквата "Торп". Безглавият "охранител" припомнил на историци и археолози, че именно под асфалта на Буреносна вълна са изровени каменни ковчези, чиято датировка не е още ясна.
"Резултатите от изследванията не закъсняха. Кълба от енергия, които се снимат лесно с камери и цифрови фотоапарати. Върху лентите документирахме и типичните призрачни изображения. Аномалиите тук са норма. Присъствието на непознати сили е толкова осезаемо, че единственото прилично обяснение са мъртвите под краката ни. Нарушили сме нечий покой и сега ще трябва да си платим... Служители, полицаи и работници често описват как някой ги наблюдава и усещат внезапен студ" - твърди експертът Джим Арнолд, който прави тестове в района.
Паркът е отворен още през 1979 г. от Луиз Маунтбатън. Екипът на "Паранормални явления в югозападен Лондон" броди нощи подред из него с камери за нощно снимане, свръхчувствителни диктофони и уреди, отчитащи електромагнитно излъчване. "Повечето хора, които идват тук, едва ли си дават сметка върху какво стъпват, какво се крие в основите и какви сценки се разиграват в малките часове. Имахме шанса да наблюдаваме редки аномалии като светещи малки сфери и висящи цветни лица, записахме паранормални звуци и човешки шепот, снимахме бели силуети, които буквално ни следваха по петите из алеите. Разделихме се на три групи, за да покрием по-голямо пространство и да сме сигурни, че сме стъпили навсякъде. Единствените живи през първата нощ бяхме ние и охраната, която ни показваше пътя. Пазачите са свикнали с необичайните светлини, изникващи и изчезващи също толкова неочаквано. Чувахме стъпки постоянно, апаратурата засичаше електромагнитно лъчение, въпреки че наоколо стърчаха само голи дървета" - описват британските ловци на привидения.
Според американския изследовател Джон Зафис интересът към научното изследване на призрачни феномени стартира още преди Томас Едисън и в последните години е особено силен.
"Стотици трагично известни места - катедрали, църкви, гробища, замъци и бойни полета бяха избродени от тежковъоръжени специалисти. Всички те търсят физически, визуални и аудиодоказателства за призрачни присъствия. Най-добри резултати получаваме с камери за нощно видеонаблюдение, аудиорекордери и детектори на електромагнитни лъчения. Появиха се десетки научноизследователски организации, които се фокусират основно върху феномена на електронните гласове и правят опити за директен контакт с отвъдното" - уточнява сериозно Зафис.
Електронните гласове се улавят чрез различна апаратура - касетофони, магнетофони, диктофони, радиа, телевизори, телефони, специално конструирано за целта оборудване. Гласовете правят връзка с живите спонтанно или при повикване и най-често се отъждествяват с вече починали.

Радиоконтакт с мъртвите

"АКО личността ни оцелява след смъртта, строго научно и логично трябва да допуснем, че тя съхранява паметта си, своя интелект, способности и знания, придобити в земното й битие. Ето защо, ако създадем чувствителен инструмент, върху който оцелялата след физическия си край същност може да влияе, той със сигурност ще отрази въздействието и ще запише нещо" - заявява на 30 октомври 1920 г. световноизвестният американски изобретател и гений Томас Едисън с 1093 патента в САЩ и 3000 в други страни. Едисън усъвършенствал телеграфа, киноапаратурата и телефона, построил първите електровози, поставил началото на електрониката, изобретил електрическата лампа, кинокамерата и фонографа. Дори предложил всеки телефонен разговор да започва с "Ало!". Но най-много мечтаел за техника, с която да влиза в радиоконтакт с отвъдното. През 20-те години на миналия век той работел в лабораторията си именно над такава машина, която да го свързва с мъртвите. "Аз и Едисън бяхме убедени, че в областта на психическите изследвания ще бъдат открити факти с далеч по-голямо значение за човешката мисъл, отколкото всички изобретения в сферата на електричеството!" - признавал още тогава асистентът му, физикът д-р Милър Хатчинсън.
Преди да умре, самият Едисън успокоявал Милър: "Там горе е много красиво!..." Век по-късно мечтата му за фантастичната машина сбъдват учените от Руската асоциация за инструментална транскомуникация с техния "Психофон". "Инструменталната транскомуникация е общуване с други нива на реалности с помощта на технически средства. Тя претърпя бурно развитие през 70-те години на ХХ в. От едва доловимите шепоти на магнитната лента в началото стигнахме до дълги и свързани диалози, записвани както с по-обикновена, така и със специална техника. Хиляди по света участват в тези експерименти и получават съобщения от друга реалност. Транскомуникационни организации се появиха в САЩ, Русия, Бразилия, Испания, Германия, Франция и Люксембург" - изброяват от асоциацията.
За подобряване на своята апаратура руснаците се обръщат директно към своя невидим събеседник. "Обсъждаме идеята за приемно устройство с две антени. Ще работи ли той или не?" - питат те и получават ясен отговор "Не".
"На какво ниво на реалност съществувате?" - продължават президентът на асоциацията Артем Михеев, кандидат на физикоматематическите науки, и Вадим Свитнев, кандидат на техническите науки, хидроакустик и капитан втори ранг в оставка.
"Пето!" - отговаря от нищото ясен женски глас на английски.
Руснаците предоставят открит достъп до всички записи, технически схеми на психофона и резултати от изследванията си.

През скайп и чрез интернет звъним в отвъдното 


ГРУПА "Сварга" е международен екип от учени, водещи транскомуникационни диалози с други измерения чрез специална техника, скайп и централа, наречена Портал "Гросето". Групата е създадена от италианеца Марсело Беки - един от най-големите експерти по транскомуникация от 35 години.
Порталът носи името на малкото италианско градче, в което се намира лабораторията на Беки. Първоначално той ловял и записвал гласове с обикновен микрофон и старо лампово радио. Експериментите му винаги протичали в присъствието на десетки свидетели, нерядко броят им достигал 70. Настройвал радиото си на честоти между 7 и 9 МГц в диапазона на късите вълни, в участъци, свободни от радиопредавания. След 10-20-минутен силен "бял шум", започвал характерен звуков сигнал, приличащ на приближаващ се вятър. Той се повтарял 3-4 пъти в кратки промеждутъци от време. После следвала тишина, а накрая се понасял глас от високоговорителите, който влизал в директен диалог с Беки и останалите участници. Паранормалните гласове се чували на паузи, траещи от 10 секунди до 3-4 минути. Някои звучали твърде странно, сякаш идват от огромни разстояния. На финала нормалният радиошум се възстановявал. Целият опит продължавал около 40 минути.
От записите на Беки се чува как събеседниците му се представят за "духовни същности" или отказват изобщо да се самоопределят. Всеки от тях се различавал от другите като отделна личност, с неповторима акустика, тембър, интонация, богатство на речта, емоционалност и интелект. Гласовете най-вече коментирали смисъла на контакта с живите и желанието си да променят отношението им към реалността отвъд. Те често обяснявали колко е важно човекът да се пробуди отново и да промени съзнателно "структурата на познанието и науката", разширявайки ги с феномени, които на пръв поглед не се поддават на научно обяснение.
"Сварга" се ръководи от д-р Емануел Ториело, който експериментира с електронните гласове от 10 години. Въпреки напредналата си възраст Беки също се включва. Именно те ме поканиха да участвам дистанционно в техни опити. Главното лице за свръзка от "другата страна" е личност на име Сварг. Отговаря на всички въпроси ясно и стегнато и може да се чуе брилянтно на записите" - обяснява физикът Артем Михеев.
"Част от присъстващите са тук не защото търсят истината, а от любопитство - произнася Сварга през Михеев, Беки, Ториело и още 10 участници. - Мнозина от вас са дошли, за да видят знаци... Скъпи Беки, това е чудесна възможност да бъда с теб, в тази тъмна и уютна стая. Чудесно е, че ме посрещна с разбиране! Говоря за онези, които са схванали неправилно думите ми: животът не завършва със земната ви смърт! Има и друг свят! Отхвърлете съмненията и тревогите си... погледнете към мен, аз съм жив!"

МЪРТВИ ДО ДОКАЗВАНЕ НА ПРОТИВНОТО: Тази снимка от 1919 г. е на ескадрилата, командвана от сър Виктор Годард, офицер от британските кралски ВВС. Призрачното лице, което наднича от последния ред, е на Фреди Джаксън, механик от ВВС, погребан в същия ден, в който е направена. Всички членове на ескадрилата разпознават своя мъртъв приятел.
МЪРТВИ ДО ДОКАЗВАНЕ НА ПРОТИВНОТО: Тази снимка от 1919 г. е на ескадрилата, командвана от сър Виктор Годард, офицер от британските кралски ВВС. Призрачното лице, което наднича от последния ред, е на Фреди Джаксън, механик от ВВС, погребан в същия ден, в който е направена. Всички членове на ескадрилата разпознават своя мъртъв приятел.
ИЗОБРЕТЕНИЕ: Томас Едисън работел върху машина за връзка с мъртвите.
ИЗОБРЕТЕНИЕ: Томас Едисън работел върху машина за връзка с мъртвите.