Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Топполицаи работят по нова версия за двамата мъже, опитали да подпалят граничната полиция във Видин. Това съобщи по време на отчета и анализа на дейността на ОД на МВР Монтана гл. комисар Христо Терзийски , директор на Главна дирекция „Национална полиция“. Не е изключено двамата да са свързани със серията палежи в ломския край на автомобилити къщи на общински шефове в Лом и други видни земеделци през лятото на 2017 година. „Разследването е още в начална фаза. За съжаление при досъдебното производство уличените не са се възползвали от правото на обяснения. Версиите за мотивите им са, че са били насочени срещу работата на колегите от Граничното полицейско управление във Видин, свързани с трафика на хора и контрабандни стоки. Двамата, които са се готвели за огнен тероризъм във Видин и Монтана, се отличават с добра подготовка, организираност, не е изключено да са наемни лица. Подвизават се в София, но корените им са от Лом“, допълни главен комисар Христо Терзийски.

„Без активната работа и дейност на оперативните служители нямаше да бъдат задържани двете лица и нямаше да бъде предотвратен палежът. Дейността на тези две лица говори за изключително добра подготовка, организация и планиране на този предотвратен палеж. Престъплението е спряно благодарение на добрата и професионална работа на колегите от Видин“, категоричен бе той. Главен комисар Христо Терзийски даде добра оценка за дейността на полицейската дирекция в Монтана. Директорът на ОД на МВР - Монтана ст. комисар Ивайло Антонов отчете намаление на престъпността и най-вече на битовата престъпност благодарение на постоянните специализирани полицейски операции съвместно с жандармерията. Полицейски шефове са посетили 171 населени места, организирани са 214 срещи с хората за превенция на измамите.

Според ст. комисар Бисер Костадинов , зам.-директор на ГД „Гранична полиция“ с общи усилия са пресечени каналите в Северозапада за трафик на мигранти. Резултатът е благодарение на комплекс мерки, изграждане на възпиращи съоръжения , ползването на допълнителни мобилни единици, дори хеликоптери и други технически средства . Не на последно място е и добрата координация между ГД „ Национална полиция“ и ГД „Гранична полиция“ и териториалните структури на МВР. Всички действат като единен механизъм. За 2018 не е заловен нито един мигрант. Проведени са 16 специализирани операции, заяви още ст. комисар Бисер Костадинов.