Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Стефан Тафров, Никола Минчев и Радан Кънев по време на регистрацията на листите на ПП-ДБ за изборите
Стефан Тафров, Никола Минчев и Радан Кънев по време на регистрацията на листите на ПП-ДБ за изборите

ГЕРБ са търсили аналогия с ПП-ДБ и затова са сложили Росен Желязков начело на евролистата си - това заподозря водачът на ПП-ДБ за евроизборите Никола Минчев при регистрацията в ЦИК.

"Има аналогия безспорно. Очевидно колегите от ГЕРБ-СДС са търсили тази аналогия, тъй като ние първи обявихме водача на нашата листа, но бих казал, че има и разлики - аз например участвам единствено в европейската листа и няма да участвам в листата за българския парламент. Смятам, че така е честно", каза Минчев. 

И Минчев, и Желязков бяха свалени като председатели на Народното събрание. Минчев не начело на 47-ото НС и свален през 2022 г., а Желязков - преди две седмици от 49-ото НС.

Той пристигна в ЦИК за регистрацията на листите на формацията за изборите 2 в 1 по-малко от два часа преди крайния срок. Минчев бе придружен от евродепутата Радан Кънев и кандидатите за ЕП Стефан Тафров, Елисавета Белобрадова, Искрен Митев, Даниел Лорер и други. Лорер ще бъде водач и на листата във Варна, но не каза дали ще избере Брюксел пред морската столица, ако има възможност.

"Не бих приел изпращането в Европейския парламент като пенсия", каза Минчев. Той обясни, че ПП-ДБ ще се стреми към максимално представителство в Брюксел и да покажат, че са "автентичните европейски път на България", но не уточни на колко точно места се надяват.

Автор: Весела Бачева