Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Дядото на четворния убиец от Нови Искър - Асен, бил убит от мъжа на любовницата си. Това научи "168 часа" от местен жител. Различни са версиите за смъртта на възрастния мъж. Близки на семейството разказват, че преди много години Асен бил намерен мъртъв край жп прелез, но и до днес никой с абсолютна точност не може да каже какво се е случило с него.

Според роднините той сам решил да сложи край на живота си, след като изпаднал в депресия, която продължила месеци. Местни обаче не вярват в тази история. Пред "168 часа" един от тях разказва, че всички по-възрастни в града знаят за любовната му авантюра. Той изневерявал на жена си Славка, тя знаела за забежките, но не правела от тях проблем заради сприхавия и безконтролен характер на Асен. Съпругът на любовницата обаче

не бил

толкова толерантен

Когато разбрал за изневярата на жена си, той го причакал и при свадата Асен бил убит.

"След като го намериха мъртъв, слуховете се разнесоха мълниеносно из целия град - спомня си пред "168 часа" познат на убитото семейство Ранови, който пожела анонимност. - Ако сега питате някого какво се е случило, ще ви каже, че така и не е ясно самоубил ли се е или е бил убит. Публична тайна е, че Асен е изневерявал дълго време и затова се е стигнало до фаталната развръзка."

Мъжът разказва още, че дядото имал особено отношение към своето семейство. С чужди хора се държал възпитано и добре, но не и с близките си.

"Заради него младото семейство на дъщеря му Ирена и мъжа й Иван живяха много дълго време в Мировяне - обяснява човекът. - Години наред.

Не си идваха тук

в Нови Искър

или ако решат да си дойдат, не се застояваха и причината беше в дядото Асен. Той много ги тормозеше. Не говоря за физическо насилие. Не им е посягал. Упражняваше психически тормоз - викове и обиди. Бабата е разказвала. Децата май са идвали от време на време, но родителите им - не. С останалите хора той се държеше добре. Не е бил конфликтен, но с близките си - да."

За жената на Асен - Славка, било много тежко да не вижда дъщеря си Ирена. Тя и съпругът й се прибрали в Нови Искър чак когато дядото починал.

"Не мога да кажа дали Асен е имал някакви психически проблеми, които внукът му Георги е наследил - казва още мъжът, който пожела да остане анонимен. - По-скоро мисля, че не е имал, просто си е бил с особен характер. Аз си го спомням много добре, въпреки че бях малък. Всеки ден го засичах. Говорехме си и никога лоша дума не ми е казал. Никога не се е карал на мен или на някое от другите деца."

Мъжът си спомня, че няколко дни след погребението на дядото

семейството на Ирена и Иван

се преместили

в Нови Искър.

"Бабата беше много щастлива, защото тя много ги обичаше и й липсваха - обяснява техният познат. - За бащата Иван не може да се каже нищо лошо. Беше много добър, мълчалив и скромен. Майката беше по-особена. Имам предвид, че беше по-проблемна. В последните години наистина гледаше децата си и затова не работеше никъде, но преди това започваше работа някъде и малко след това напускаше. От едното място си беше тръгнала под претекст, че са я тормозели сексуално, което впоследствие се обори като слух. Въпреки това никой не може да отрече, че имаше тежък живот заради синовете си."

Мъжът разказва, че има впечатления и за двамата братя, тъй като е разговарял с тях. Малкият Александър бил по-добре, общувал с други деца и често излизал на разходки с тях.

"Георги (четворният убиец - бел. ред.) обаче беше много зле - спомня си той. - Нито излизаше, нито говореше с някой. Разбрах, че техните дори са го молели да излезе поне малко на въздух, но той вместо да ги послуша, се е карал с тях. В последно време бил много озлобен към малкия си брат и постоянно повтарял, че го мрази."

Скандалите между двете момчета зачестили през последния месец. Основна причина за това се оказал компютърът, който бил общ. Георги и Александър не можели да го поделят, тъй като и двамата искали да играят.

Какви игри е играел на компютъра си Георги, четете в печатното издание на "168 часа".

Четете още:

Как Нови Искър се превърна в града на масовите убийци

Мистериозна смърт преди масовото убийство в Нови Искър