Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Шюкрю Бенли твърди, че похитителите искали да спре да пише срещу одринския кмет

Турският журналист Шюкрю Бенли, който твърди, че бил държан 3 дни в плен в къща край Свиленград, бил собственик на две медии в родината си. Преди време 60-годишният мъж притежавал Edirne TV и седмичника Gercek Haber в Одрин.

Шюкрю Бенли, който от година и половина живее в Пловдив, бил насила отведен в къща в свиленградското с. Чернодъб на 22 декември, твърди той.

Според него нападателите му го упоили с етер. После със завързани очи го качили в автомобил. В къщата в Чернодъб го били жестоко. Съблекли го гол и му пускали ток. Похитителите обаче не спрели дотук. Те го провесили на т. нар. палестинска закачалка, облекли го в женски дрехи и направили видео на униженията му.

Турският гражданин твърди, че докато го изтезавали, похитителите настоявали да спре да пише срещу одринския кмет. После му показали клип от неговия телефон, в който ставало ясно, че одринският кмет подкрепя преврата в Турция от 15 юли. Предупредили го, че ако отиде в полицията и съобщи, ще е мъртъв.

Все пак Бенли се оплакал в полицията, след като нападателите го оставили край Пловдив на 25 декември. Той заявил пред униформените, че похитителите му откраднали и 3000 евро.

До момента няма задържани.