Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Снимката, с която властите търсиха Мариана Чендрон 5 г.
Снимката, с която властите търсиха Мариана Чендрон 5 г.

Италианските власти спират да издирват осиновената в Италия българка Мариана Чендрон. Тя изчезна безследно на 27 февруари 2013 г., когато беше на 18 г.

Съдията от предварителното следствие в Тревизо архивира случая с изчезването на момичето, за който писа и „24 часа” на 8 май 2017 г.

Аферата с изчезналата Мариана занимава надълго и нашироко медиите в провинция Тревизо, както и предаването на телевизия РАИ „Кой го е виждал?”

Мариана изчезва в нищото една вечер преди 5 г., след като излиза с колелото си от работа в голф клуба в Кастелфранко, където помагала в кухнята. Адвокатите на родителите на момичето се възпротивиха още в миналото на архивирането на делото. Те поискаха задълбочаване на следите, водещи към Микеле, бившия приятел на Мариана, както и към 45-годишния съсед Ренцо на семейството, при когото тя се преместила да живее след навършване на пълнолетието си. Във фаталната вечер на изчезването си Мариана имала среща с Микеле, на която обаче не отишла.

Мариана била осиновена още като малка с брат си Георги в България. Италианските им родители Пиерфранческо и Емилия Чендрон ги взели от детски дом, в който ги оставили българските им родители.

За да търсят Мариана, следователите стигнаха до Испания, Париж и България, но без никакъв резултат. Според една от версиите Мариана изчезнала по свое желание. До тези предположения се стигна, след като се разбра, че преди да изчезне, момичетото изучавало в гугъл сайтове «как да изчезнеш от къщи без да оставиш следи и без да бъдеш открит».