Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Одисеята в красивата Таормина завършила благополучно.
Одисеята в красивата Таормина завършила благополучно.

Изчезнал български турист в Сицилия вдигнал по тревога местните власти, след като съпругата му го обявила за издирване в полицията.

Според сицилианските медии 45-годишен български магистрат с инициалите Р. Р. изчезнал в понеделник в град Таормина. Съпругата му госпожа Ранева сигнализирала за изчезването в местния участък на карабинерите.

Успоредно с това бил лансиран и апел за помощ из социалните мрежи в Сицилия. “Няма новини за този български турист. За последен път е бил видян в парка на общинската вила около 14,30 ч в понеделник.” С този апел жителите на Таормина били подканени да съобщят на властите, ако са го видели.

Българинът пристигнал с жена си за ваканция в зоната на Рагуза, Сицилия. Заедно с приятели отишли в Таормина. Посетили градината на “Вила Комунале”, където започнали да правят снимки. Изведнъж обаче съпругата на магистрата констатирала, че го нямало до нея.

В първия момент тя и двамата им приятели помислили, че се е отдалечил да направи други снимки. Започнали да го търсят, но не го намерили. Затова съпругата решила да отиде при карабинерите, за да съобщи за изчезването му.

Ръководените от командир Арканджело Майело карабинери започнали повсеместно издирване на българина, като разпратили снимката му и до полицията в Таормина. В операцията по издирването се включили дори и пожарникарите от Летояни, които пратили свой екип в градината на Таормина. Опасенията на всички били, че мъжът се е провесил да прави снимки от някоя от стените и е паднал в склона отдолу.

По случая с изчезналия български магистрат били информирани прокуратурата и префектурата на Месина. Епизодът с българина бил сметнат от италианските власти за 100% случай на изчезване, а не за отдалечаване по негова инициатива. Въпреки многото персонал и усилия, ангажирани в издирването, българинът не бил намерен.

Десет часа след изчезването обаче дошъл щастливият край на одисеята. От рецепцията на хотел в Сколити, до Рагуза, където били отседнали българите, дошло обаждане в полицията, че той се е прибрал. Оказало се, че мъжът решил да се върне по-рано в хотела, но не успял да се обади на жена си.