Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Снимка: Фейсбук - Мирко Вичини
Снимка: Фейсбук - Мирко Вичини

Майката на 31-годишния Мирко Вичини седи и спи от 5 дни до отломките от срутения мост в Генуа и чака да намерят тялото на детето й. Трупът на Мирко все още се издирва от спасителите. Той е част от официалния списък на жертвите, но тялото му още не е изровено изпод развалините на виадукта. Мирко и колегата му Бруно Казагранде тъкмо привършили работата си във фирмата за почистване, където били наети с тримесечни договори. Нейната сграда се намирала под моста и е погребана под блоковете цимент. Тялото на Бруно беше намерено и разпознато, но това на Мирко още стои заровено незнайно къде.

„Веднага разбрах какво се е случило. Не исках да повярвам. Сега просто искам да го видя. Не мога да го изоставя сам в това място”, казва пред италианските медии Паола, майката на младежа.

От няколко дни полицаи, карабинери, пожарникари, лекари се редуват да й дават кураж и да я прегръщат. Тя не яде, от време на време само пие вода. Седи през цялото време на пейка в една от палатките близо до отломките. До майката на Мирко са непрекъснато и психолозите. Те разказват, че приемането на факта за смъртта на Мирко преминало през няколко фази у майка му – в началото не можела да повярва, след това крещяла от отчаяние и мъка, не искайки да го приеме, после се опитвала стотици пъти да се обади на сина си по телефона. Едва ден след това започнала да плаче. На по-следващия ден пък избърсала сълзите си и останала безмълвна. Според психолозите в този случай виждането на трупа на близкия е необходимо, за да бъде завършен процесът по елаборация на траура.