Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

“Алтернатива за Германия” започна кампания заради случая, пита “Колко мъка още може да понесем?”

Осем младежи от български произход са изнасилили 13-годишно момиче на 21 април в германския град Фелберт. Заради разследването и за да запази момичето от медийния интерес, прокуратурата пазила тайна за случая до 12 юни. Тогава обаче обяви, че издирва в чужбина, включително и в България, двама от общо осемте извършители. Останалите са в ареста.

Всички момчета ходят в едно и също училище във Фелберт.

Във фаталния следобед на 21 април те били на плуване в местния басейн. Там била и 13-годишната им жертва със свои приятелки. Момчетата, които според местните в града са роми, започнали да притесняват момичето още в басейна. Те я издебнали, когато си тръгва, устроили ѝ засада в близката горичка, през която минавал пътят ѝ, и я нападнали. Това, според прокуратурата, е ясен знак, че престъплението им е планирано предварително и напълно осъзнато.

Завлекли я навътре в гората и там двама я изнасилвали, докато другите снимали с телефоните си. По-късно сменили мястото и продължили да я изнасилват.

13-годишното

момиче било

спасено от

случайно

минаваща жена, която видяла, че става нещо съмнително, и буквално изтръгнала момичето от ръцете на насилниците си. Ромите избягали. Те са на възраст между 14 и 16 години и имената им са известни на прокуратурата.

Шестима били арестувани веднага, двама още се издирват. Изчезнали са заедно със семействата си. Телефоните на останалите са иззети, кадрите от гаврите са в прокуратурата. Момчетата са на възраст, на която могат да бъдат съдени.

Момичето е с тежка психическа травма след трагедията.

Новината за осемте “българи”, които са изнасилили 13-годишно момиче, бе поета и от крайната популистка партия “Алтернатива за Германия”. Лидерката ѝ Алис Вайдел публикува въпрос: “Германия, до кога ще издържиш страданията” и изброи последните престъпления, извършени от чужденци в страната.

Друга разтърсила страната криминална новина бе тази за убийството на 15-годишно момиче във Фирзен.

Румънката Юлия бе намушкана до смърт, а бившият ѝ приятел - българин на 17 години, се предаде в полицията. Той все още не е признал дали е извършил убийството. Матю Костов е имал връзка с Юлия, но тя е скъсала с него, тъй като

той постоянно

се замесвал

с наркотици Костов е добре известен на полицията в града. Срещу него има много оплаквания и повдигнати обвинения за търговия с наркотици, шофиране без книжка, побой, кражби, рушене на чуждо имущество, нарушаване на обществения ред.

Четете още:

Убитият от командос полицай се бил разделил с фаталната Люба

Срещата на Ким и Тръмп на бившия пиратски Остров на смъртта