Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Когато пролетта разтваря длани и покрива с цветове земята, смъртта отваря в нас дълбока рана и с нож пронизва ни сърцата! И пак ще има пролети красиви, и цветя ще пълнят пак света, но тебе, братко, няма да те има, животът ти потъна в пръстта! Обичам те!"

Това написа във фейсбук профила си Весела Ноева, сестра на полицая Добромир Лазаров, който беше убит от командоса Ангел Желязков заради любовна драма.

45-годишният мъж е добре познат в родния си Сопот. Той е разведен и има дъщеричка в 5-и клас.

"Познавам Бачо, както го наричаха всички в града, от десет години - разказва пред "168 часа" Милен Божков, бивш колега на полицая. - Той никога не е бил агресивен,

никога не е тръгвал да се бие или да заплашва някого

С жените се държеше много добре. С първата си съпруга се разделиха възпитано и без скандали. Тя е военнослужещ в 61-ва стрямска бригада. Той живееше при нея, а когато решиха да сложат края, се изнесе, без да създава каквито и да било проблеми. В работата си беше отговорен. Всички околни села го знаеха и разчитаха на него."

По думите на колегата на Добромир той имал сериозна приятелка, с която живеел от три години.

"Жената работи като детска учителка в Сопот - разказва друг колега на полицая. - Двамата много често можеше да ги видиш в центъра на града. Излизаха на разходки заедно."

Преди близо

три месеца обаче

те се разделили

Най-вероятно тогава е започнала и аферата му с красивата дознателка Люба Алексова. Запознали си, когато я назначили в РУ - Карлово, като разследващ полицай. Точно тогава тя също била разделена с командоса Ангел Желязков.

За отношенията между двамата знаели и много от колегите на полицая. Те споделят, че неведнъж са коментирали случващото се.

Добромир и Люба обаче гледали да не показват публично близост и пред останалите се държали съвсем професионално. Оказва се, че не са се справили добре с връзката под прикритие, тъй като това бързо се разчуло.

"Добромир не е споделял много за Люба - разказва колега на мъжа. - Обяснявал е, че са се виждали и че тя самата му казвала, че той се държи по-добре с нея, отколкото командосът, с когото живеела под един покрив. Дали обаче тези думи наистина са излезли от нейната уста, никой не може да каже. Бачо със сигурност ги е казвал."

Дали и към момента на убийството те са имали отношения, е много спорно. В последните две седмици той се сдобрил с приятелката си и отново започнали да живеят заедно. Интересното в случая е, че

във фаталната вечер

Добромир бил в нейния дом

Изведнъж обаче се сетил, че трябва да отиде до къщата си, за да си вземе зарядното за телефона, което бил забравил. Казал още, че ще се върне бързо. Това обаче така и не се случило.

Негови познати предполагат, че точно тогава той е получил обаждане или съобщение, което го е накарало спешно да отиде в Пловдив при дознателката и военния без значение от късния час и голямото разстояние.

Пред негови колеги приятелката му споделила, че той изобщо не изглеждал притеснен или нервен, а излязъл от дома й много спокоен.

"На погребението жената беше съсипана - споделят хора, които са изпратили мъжа в последния му път. - В един момент тя дори припадна и се наложи да я свестят.

Не искаше да пусне ковчега, постоянно се държеше за него. Родителите на Бачо също бяха в шок от случилото се. Беше дошло

цялото

районно управление

на Карлово и участъкът в Сопот. Първата му жена също страдаше много. Никой не може да повярва, че Добромир е отишъл при командоса и дознателката с ясна идея да стане кавга и да се сбият. Всички смятат, че е изникнало нещо инцидентно и че може би самата Люба му се е обадила да отиде, защото нещо я е притеснило."

По думите на запознати към жените Добромир се държал като покровител и защитник. Именно затова близките му не изключват дознателката и командосът да са имали проблеми помежду си и това да е принудило Лазаров да се разправя с Желязков.

"Беше много едър и висок мъж, така изглежда и на снимките, но това не означава, че се е държал като мутра или че е налитал на бой", обяснява близък на мъжа.

Той споделя, че Добромир имал една голяма слабост в живота си, заради която би направил всичко. Това била неговата дъщеричка Габи, която в момента е в пети клас. Той бил изключително привързан към нея. Тя също

много

го обичала

и двамата често прекарвали времето си заедно. Раздялата с първата му съпруга станала по взаимно съгласие. Нямало и спорове дали детето да вижда баща си. Момиченцето останало да живее при майка си, но когато искало, се виждало с Добромир.

"През годините, в които съм баща, помъдрях и разбрах, че дъщеря ми е всичко за мен - пише във фейсбук профила си полицаят. - Другото е само суета и прах във времето. Да кажа, че я обичам, е малко, обожавам я! Усмихвай се, Габи!"

Какъв е Ангел Желязков в работата си и колко отличия е спечелил, четете в печатното издание на "168 часа".

Четете още:

Майката на загиналата Вивиан: Губих я 3 пъти, дано никоя друга майка да не преживее това. 7-годишното момиче било ударено от друго дете на пързалката

Матурите се променят, но спокойно - кошмарът продължава