Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Едно от най-обичаните стихотворения в българската литература е използвано като текст на чалга песен.  

Попфолк певицата Антонина рецитира "Прощално" на Вапцаров под звуците на ориенталски ритми в своето ново парче "Табу", което отприщи масово негодувание в социалните мрежи. 

Десетки потребители бяха скандализирани и буквално полудяха, като определиха песента като "гавра с паметта на големия поет". Възмущение предизвиква и фактът, че в клипа на парчето в компанията на певицата са още мъж и жена в оскъдно облекло, които изпълняват характерни за този жанр еротични движения. 

"Много обичам Вапцаров и щях да изкарам деветка, ако бях на матурата. - това заяви попфолк певицата в "България сутрин" по Bulgaria ON AIR. - Всичко е нарочно и целенасочено. Това е един своеобразен начин да накарам хората, които слушат попфолк да чуят стиховете на Вапцаров. Тъжното е, че много малко от тях се досетиха , че това е Вапцаров".

Журналистът Иван Тренев е сезирал прокуратурата и иска забрана за излъчването на видеото. Антонина обаче е категорична, че няма да свали клипа и няма да се извини за песента. Тя посочи, че пародира обществени проблеми със своето творчество.

"Тук има еротика, има закачка нарочно. Имам вкус и честолюбие. Исках да кажа, че не всичко в попфолка е чалга. Нарочно съм използвала това прекрасно стихотворение. Давам прекрасен пример на младежта", казва Антонина.

Още четете: 

А ако беше 58-годишен добре облечен бизнесмен танцувал с абитуриентка, по-приемливо ли щеше да бъде?

Нападателят от Лиеж - Бенжамин Ерман, на 36 години, вчера излязъл от затвора (Снимки)