Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Тъй като от утре започват интерпретациите на четвъртия мандат на Путин и тъй като ще поканят пак "свои" експерти, главното.

С една дума - дежа вю. Словото на Путин няма опорна точка в реалността. Всяка негова дума обещание крещящо противоречи на текущите факти, тенденции и процеси в обществото и икономиката. Задачата да станат пета икономика в света е халюциногенна политика.

Западът се надява, някои отчаяно, руския президент да измъкне от шапката поредния магически трик и да назначи някои прозападен политик - като Кудрин. Напразно - нищо не са разбрали - главната и отличителна черта на Путин е неговата неспособност да се променя и адаптира към променящата се среда. Той вече е полубог и говори като пророк, което предполага безкритична вяра в това което казва.

Присъствието на Шрьодер е допълнително унижение за Германия, и то преднамерено, но и той е напълно изтъркана карта. Вероятността Шрьодер да помогне в политическата сфера на Путин на Запад клони към нула.

В други ден ще видите парад на силата, но данните показват друго - военния бюджет не само намалява, при това с цели 20%!?!, но технологичното изоставане на Русия, дори във военна област става трагично. Доказателство е отказът на Индия от съвместната разработка на "петото поколение" изтребители СУ-57, сривовете в ГЛОНАС и трагичния списък от провали с изстрелването на ракети.

На фона на насилието, и бруталните разправи на улица с противниците на режима, звучи кухо признанието, че за да напредва и се развива Русия, и трябват демокрация и свобода. По-примитивни муцуни от т.н. "казаци" и мутрите от Националната гвардия и ОМОН - човек трудно може да си представи, особено в качеството им на символи на демокрацията и свободата и то в Русия. Дори не е виц.

Четвъртата му реч при "коронясването" в Кремъл е повече от същото и по никакъв начин не разсея съмненията за изхабен Путин.

Коментарът е от фейсбук