Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Дора Мутафова
Дора Мутафова

Диджей обявил във фейсбук, че е затрил голяма сума. Полицията няма да бърза с връщането, иска от него доказателства

Хасковлийката Дора Мутафова откри изгубен плик с около 10 000 лева и го предаде на полицията.

“Разхождах се в неделя в парк “Кенана” с моя приятелка.

Видях на

централната алея

прозрачен джоб

и банкнотите

в него”,

разказа Дора.

Тя и приятелката ѝ се огледали дали някой не търси изгубеното, но наоколо хората им изглеждали спокойни. Отнесох парите в близко заведение. Там ги преброихме и се обадихме в полицията.

Дора пуснала и обява във фейсбук за случилото се и помолила собственикът на изгубените пачки да ѝ пише на лични съобщения.

Служители на реда обаче я посъветвали да изтрие поста и тя ги послушала.

“Не бих си помислила да се облагодетелствам по този начин. Предположих, че тези пари

може и да са

от телефонна

измама

Всеки ден чета и слушам за такива случаи. Ако ми се полага лев или 10, изработени от мен с честен труд, ще ги взема, друго не искам. Така съм възпитана”, обяснява постъпката си Мутафова.

Дъщерята на хасковлийката също я подкрепила. Веднага след находката Дора позвънила на щерка си да ѝ разкаже. “Мамо, обади се веднага в полицията”, посъветвало я момичето.

“Ако не бях постъпила така, знаех, че сън нямаше да ме хване”, добавя жената.

Имало и нейни познати, които я нахокали, че не е прибрала пачките. “Как няма да ги върна, знам с колко труд се изкарват честните пари. Дай боже истинският им собственик да си ги получи. После да се срещнем и да видя благодарността в очите му”, каза Дора.

Тя работи в Националната асоциация “Защита и права на пациента” - по думите ѝ това е обществена и социална професия, която също учи на отговорност.

Полицаи пък коментираха, че

очакват наплив

на кандидати

за собственици

на изгубената

голяма сума

В понеделник обаче само един човек се обадил, за да каже, че намерените хилядарки са негови. В районното телефонирал Петьо Викторов - DJ Педро. Преди да стане ясно, че 10-те хиляди са открити, той постнал на профила си във фейсбук, че е изгубил пари и да са халал на намерилия ги, разказаха запознати със случая. Дисководещият бе поканен в управлението, за да докаже, че пликът е негов.

Служители на реда коментираха, че няма да се бърза с връщането на парите.