Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Човек подава оставка като морален акт. Ръководството на РБ пое политическата отговорност. Ще вървим към избор на нов председател. Това каза Даниел Вълчев, който бе член на Изпълнителния съвет на Реформаторски блок, в предаването "Лице в лице" по БТВ.

Кабинет няма да има от 10 април до 6 май, защото е ретрограден Меркурий, пошегува се Вълчев. "Отговорност на ГЕРБ е да се направи правителство. По-добре е да има ясно правителство с ясно мнозинство и то ще се направи. От момента, в който изборите приключат и няма ясно мнозинство, започват преговорите. Харесва ни или не ще има стабилно правителство".

Той коментира и скандала с дипломите, издадени от СУ "Климент Охридски" през 2009 г.от проф. Илчев. Оказва се, че той не ги е подписал, а е положил печат. Сега трябва да се внесе в МС един текст, в който да се казва, че подпечатаният подпис е легитимен. Той обаче вече няма такова право, а децата не бива да носят вина за това. Това не са фалшиви дипломи, а е нужно да се извърши само една формалност, посочи Вълчев.

"Много е важно този път образованието да се поеме от политическо отговорно лице от ГЕРБ. Това не бива да са експерти, които не носят никаква отговорност", категоричен бе той.

По отношение на оставките в РБ, Даниел Вълчев каза: "Трябва спокойно да си направим анализ защо се стигна до загубата на РБ. В последно време се наслои една представа, че РБ са патерица на ГЕРБ затова трябваше да се опровергае това с избори. Другите партии яхнаха определени страхове, например БСП заложи на гнева, Патриотите на страха от бежанците. Моето виждане за бъдещето на РБ е, че този проект ще го има, защото имаме кауза. Ясно е, че със сто лодки не може да се направи кораб", каза още Вълчев.