Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Дежа вю стрелба по Митко Русия, а София бъка от тюлени и барети

Наемник го атакува за втори път на същото място, в същия час, пак с пистолет и отново го ранява в пръст на лявата ръка.Преди стрелбата обвиняваният в сводничество и рекет бил в тежък конфликт с тъста си - вини го, че е стрелял първия път по него.

Опити за убийство по един и същи начин, в един и същи район, с идентични поражения за мишената и в еднакъв час на денонощието се случват на Димитър Стоянов, известен в подземния свят в София като Митко Русия.
В рамките на 27 месеца той оцелява при два атентата, в които наемниците излеждат като клонирани килъри с единен план за действие.
Затова последното покушение бе като истинско дежа вю (нещо вече преживяно, от френски - бел. авт.) за мъжа, който според официалната информация на МВР има дебело криминално досие, но пък по данни на "168 часа" разследванията срещу него поне в последните 10 години винаги завършват с провал.
Митко Русия бе атакуван в джипа си на бензиностанция в столичния кв. "Младост" на бул. "Цариградско шосе" вечерта на 22 март, докато цяла София бе наситена от барети, щатски тюлени (елитни командоси от Военноморските сили на САЩ - бел. авт. - Повече за акцията виж на 8-а стр.), полицаи, антимафиоти и служители на Министерството на отбраната. Всички те участваха в специално планирано по-рано антитерористично учение, което обаче се проведе на две места, отдалечени на няколко километра от гангстерката атака.
Убиецът - мъж с пистолет в ръка, атакувал Митко Русия, докато той бил в спрелия си черен джип "Рейндж Роувър" на шофьорското място - до колонките на бензиностанцията. Наемникът изстрелял 4 куршума по Димитър Стоянов през страничното стъкло. Русия обаче успял да се прикрие с ръце, в резултат от което е
прострелян в палеца
на лявата ръка
Но няма абсолютно никакви други поражения по себе си.
Всичко станало пред очите на негов 50-годишен приятел, който бил на седалката до него в същия момент, но също като по чудо не е засегнат от куршумите. Камерите на бензиностанцията заснели целия екшън. Оттам има и описание на външостта на стрелеца, но той е със скрита глава и не може да бъде извадено на снимка лицето му.
Само преди 27 месеца
Димитър Стоянов оцеля в идентичен атентат
Той отново се случи около 19,30 часа вечерта, пак на бул. "Цариградско шосе" - само на 200-300 метра от същото място.
Тогава Митко Русия бе атакуван от мъж с пистолет пред магазин "Фантастико" до бл. 124. И, както и при стрелбата сега, отново бе ранен в лявата ръка, като пострада единият му пръст.
За този атентат Димитър Стоянов пред "168 часа" винеше бащата на съпругата си, с когото бе в конфликт, след като се разделил с жена си. Родителят на жена му пък твърдеше пред полицията, че няма нищо общо с атентата и от своя страна обвиняваше Митко Русия, че е запалил няколко негови автомобила в село Лозен в покрайнините на София.
Столичната полиция бе наясно още през 2013 г. с напрежението между двамата, а Димитър Стоянов твърдеше, че е посочил поименно първия човек, който стреля по него, но полицията не прави нищо, за да го арестува и да разследва бързо и ефективно атентата.

Още четете в хартиеното издание на "168 часа".

Коментара ()

Вашият коментар