Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Видният рокаджия и преводач на Стивън Кинг Адриан Лазаровски, който загина в катастрофа край шуменското село Радко Димитриево, умишлено е планирал самоубийство чрез челен сблъсък в тежкотоварен камион, твърдят полицейски източници пред в. "168 часа".
Причината за крайното решение е семейна драма. Само часове преди произшествието той е бил изведен в присъствие на полицаи по настояване на негови роднини, които са се оплакали от домашно насилие над тях.
Близките са молили полицията за съдействие Самият закон ги защитавал. А Лазаровски, обиден от позорното му извеждане като престъпник, заплашил, че ще се самоубие.
Тези нови моменти около загадъчната кончина на писателя разкриха независимо един от друг полицейски източници във Варна и в Шумен, където се води досъдебното производство за пътнотранспортното произшествие на 1 октомври.
"По случая се води разследване. Аз съм наблюдаващият прокурор. Никакви подробности няма да ви дам. Назначена е тройна съдебномедицинска
експертиза, която ще даде отговор коя е реалната причина за смъртта
на преводача - заяви пред "168 часа" говорителят на Окръжната прокуратура в Шумен Орлин Куздов. - Докато не приключи разследването, никакви подробности няма да дам."
Пълно мълчание около зловещия инцидент с известния преводач запазиха и от Областната дирекция на МВР Варна. "Лазаровски е пътувал сам. А от сблъсъка с камиона беше чудовищно неузнаваем. И половин ден ни беше нужен, за да извадим обезобразения труп от ламарините на автомобила", разказа участник в акцията.
"168 часа" попита Областната дирекция на МВР във Варна имало ли е сигнали срещу Лазаровски за домашно насилие над негови роднини. Майка му, с която е живеел, подавала ли е сигнали? И искала ли е съдействие от полицията за извеждане на сина й заради тормоз? Потвърждават ли нашата неофициална информация, в това число и от полицейски източници, че заради насилственото извеждане преводачът заплашил, че ще се самоубие?
"Ръководството на дирекцията прецени, че към този момент не е възможно да ви бъде даден отговор на поставените въпроси", заяви говорителката на варненската полиция Ивана Милева.
Според информация от полицията в Шумен смъртта на Лазаровски е настъпила в резултат на тежки травми, причинени от катастрофата. Тази е и официалната версия на съдебните лекари, извършили аутопсията на известния мъртвец в Съдебна медицина към МБАЛ - Шумен. Докато полицейски източник на вестника разкри интересни подробности от аутопсията - по корема на Лазаровски е имало доста рани, причинени от остър предмет.
"Действително по тялото бяха открити рани, които в никакъв случай не могат да бъдат причинени от пътно-транспортен инцидент, както бе обявено", разказа полицай, отлично запознат с разследването.
Според нашия източник широко отворените рани не били свойствени за катастрофа. Той обясни, че именно заради огромните порезни рани, най-вероятно причинени умишлено, съдебният лекар д-р Владимир Владов е назначил тройна съдебномедицинска експертиза в Съдебна медицина при МБАЛ "Св. Марина" във Варна.
А тази експертиза щяла да даде отговор дали се касае за самоубийство, или катастрофа. Съдебен лекар призна: "Бях страшно озадачен,
имам основание да смятам, че Лазаровски умишлено
е търсил смъртта, навлизайки в
насрещното платно
Странно и необяснимо поведение."

Каква е версията на прокуратурата по случая, четете в печатното издание на в. "168 часа"