Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Зам.финансовият министър Людмила Петкова обяви, че ще има нов закон за местните данъци и такси.
Зам.финансовият министър Людмила Петкова обяви, че ще има нов закон за местните данъци и такси.

Людмила Петкова сяда в горещия стол на финансовия министър Асен Василев. Освен министър, тя ще заема позицията и на вицепремиер.

Людмила Петкова е признат от всички политически партии, браншови организации и синдикати експерт в областта на финансите. Финансист с лично мнение, което не се притеснява да заяви. Води спорове с аргументи. С лекота обяснява популярно сложни казуси. Трудно „излиза от кожата си". Така колеги от финансовото министерство, политици и хора от различни браншове определят новия служебен финансов министър.

С избора на Людмила Петкова продължава традицията силния дамски екип от шефове на дирекции във финансите да заемат по-високи постове в „своето" министерство. Петкова е родена на 28 септември 1968 г. Завършила е УНСС. Започва работа като счетоводител в частния сектор. От 2010 г. досега е в структурите на финансите и НАП- била е данъчен инспектор и данъчен експерт в Главно управление „Данъчна администрация" към Министерството на финансите, заместник-директор на дирекция „Големи данъкоплатци и осигурители", директор на дирекция „Средни данъкоплатци и осигурители", началник на отдел „Данъчна методология" в Националната агенция за приходите и директор на дирекция „Данъчна политика", каквато е и в момента.