Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Христо Шопов в съда
Снимка; Велислав Николов
Христо Шопов в съда Снимка; Велислав Николов

Актьорът Христо Шопов излиза на свобода срещу най-леката мярка за неотклонение - подписка, реши Софийският районен съд. 

Той трябва да напусне ареста незабавно. Съдът обяви, че няма доказателства звездата на българското кино да е насочвал пистолет към своята съседка Патриша Тийвс с думите: "ще те застрелям в лицето с пистолета ми". 

От два видеоклипа, които самата гражданка на Люксембург е направила, се виждало, че той държи нещо в лявата си ръка. То наподобявало на връзка ключове, чувало се и подрънкване на ключове. Затова съдът обяви, че може да се направи извод, че актьорът не е държал пистолет, а ключове.

По отношение на втората реплика, също изречена на английски: "ще те убия", съдът каза, че тя се чува на клипа, направен от Патриша.

Тази реплика е изречена в разгара на разгорял се междусъседски конфликт, обясни съдът.

Също така съдебномедицинска експертиза показала, че тя има нараняване на един ден. Според прокуратурата то било причинено от това, че Шопов я хванал под брадичката, блъснал я в оградата на съседна къща и тя паднала. 

Магистратите също така приеха, че няма опасност Христо Шопов да се укрие, тъй като освен, че има установен адрес, той е и публична личност. Никога не е бил осъждан и не е имал противообществени прояви.

По отношение на това дали може да извърши престъпление, съдът каза, че няма данни до този момент той да се е карал с Патриша, двамата дори не се поздравявали, а и самата тя не знаела до този момент, че той говори английски език. 

По делото е разпитана и съпругата на Шопов - актрисата Мариана Станишева, която беше на съдебното заседание. Тя обяснила, че преди години имало конфликт с Патриша и от тогава всички съседи избягвали да общуват с нея. 

Актьорът беше арестуван в нощта срещу петък в столичния квартал "Малинова долина".