Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Христо Мутафчиев
СНИМКА: СВЕТОСЛАВ КАРАДЖОВ
Христо Мутафчиев СНИМКА: СВЕТОСЛАВ КАРАДЖОВ

"Благодаря на всички, които бяха на протеста на 6 декември, защото без него никой нямаше да ни обърне внимание." Така Христо Мутафчиев, председател на Съюза на българските артисти, коментирата новината, че се отпускат допълнителни 68 млн. лева за култура.

Народното събрание се оказа първата и последната институция, която може да контролира процесите в държавата, каза той.

Благодаря, че са разбрали необходимостта моите колеги да получават достойни трудови възнаграждения. Благодаря и на лидерите, които макар и в неформална среща, са се разбрали и са се обединили, както ние от синдикатите се обединихме да не отстъпваме от нашите идеи.

Когато това стане наистина факт, секторът ще започне да диша по-нормално. А ние трябва да започнем да работим върху формула за изчисляване на стартовата заплата в нашия бранш. Защото с нея при ръст на минималната работна заплата ще растат и тези месечни възнаграждения, без да се налага всеки път да се молим на управляващите за повишение.

Разчитам на всички депутати от Народното събрание да гласуват така предложения бюджет, което ще бъде още един знак, че хората на изкуството не бива да бъдат оставени в ъгъла. Защото ние всички знаем, че няма нищо по-ценно от човешкия фактор и неговата съдба.

В неформална среща днес Бойко Борисов и Делян Пеевски са уговорили с министъра на финансите Асен Василев допълнителни 68 млн. лева за културата.