Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Полицейска лента СНИМКА: Архив
Полицейска лента СНИМКА: Архив

Столичната полиция проверява чатовете на двамата младежи, които се самоубиха в сряда сутринта. Около 3,30 ч те скочили от осмия етаж на блок в най-големия квартал на София - “Люлин”.

Младежите били сами в квартирата на единия от тях. Не е ясно какво са правили в последните часове на живота си. Няма обаче версия, че може да са бутнати, тъй като вратата на жилището била заключена, а ключът оставен от вътрешната страна.

Заради ранния час няма преки очевидци на самоубийството. Сигналът е подаден от човек, който чул шума от паданията и излязъл на прозореца си, за да види какво става.

Самоубилите се младежи са на 19 и 26 години. Те нямат криминални досиета. Назначена е експертиза, която да каже дали преди смъртта си са употребили алкохол и/или дрога. Подобно изследване обаче отнема около месец.

По телата на двамата няма дупки от игли, типични за употребяващите хероин например.

Всичките чатове на младежите в социалните мрежи и приложенията за комуникация също ще бъдат проверени, за да се види какъв може да е бил мотивът за тежкото решение.

От Софийската районна прокуратура са образували разследване за склоняване към самоубийство. Това е стандартна практика и се прави при всички случаи, когато някой отнеме живота си.