Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Наблюдаващият прокурор по "Барселонагейт" Стефан Христов
Наблюдаващият прокурор по "Барселонагейт" Стефан Христов

Прокурорът по делото "Барселонагейт" Стефан Христов, работещ в Софийската градска прокуратура, бе отстранен заради редица нарушения. Заедно с него е отведен от наблюдаваните от него дела и колегата му Иван Първанов.

Постановленията са на петима прокурори от горестоящата Апелативна прокуратура - София. Те са във връзка с образувани дисциплинарни производства за допуснати сериозни нарушения в срочността и ритмичността по водени от тях досъдебни производства. Става дума за действие или бездействие, довело до забавяне на досъдебните производства.

На административния ръководител на Софийска градска прокуратура е указано да се определят нови екипи от прокурори на принципа на случайния подбор. След запознаване със събраните до момента доказателства те следва да изготвят следствено-календарен план за предстоящите процесуално-следствени действия по всяко едно от делата с оглед срочното им приключване.

Във връзка с установените нарушения в срочността и ритмичността на извършените процесуално-следствени действия предстои новоизбраните наблюдаващи прокурори да извършат преценка относно наличие на основания за отвод на разследващите органи по всяко едно от делата.

Докладите вижте туктуктуктук и тук.