Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Мария Стоянова
КАДЪР: NOVA
Мария Стоянова КАДЪР: NOVA

"От 27 март тази година работя в детската градина и бях много щастлива от това. В процеса на работа обаче забелязах неща, с които не съм съгласна. Мисля, че са недопустими. Станах свидетел на оказван многократно тормоз от колежката ми Димка Илиева върху децата – удряне на шамари през лицето, удряно по главите, скубане на коси, обиди." Това разказа бившата медицинска сестра в ДГ "Изгрев" Мария Стоянова. Тя подала оставка, защото по думите ѝ не иска да бъде съучастник в тормоз над 2-годишни деца от страна на нейна колежка.

За това сигнализираха и родители на деца в групата „Сладурани”, които твърдят, че от месеци забелязват промени в поведението на малките, но го отдавали на раздялата с родителите. Възпитателката информирала директора на детското заведение за нередности, които забелязвала, но от ръководството поискали доказателства.

„Тази агресия не е породена от нещо съществено, а от дребни неща, когато детето не може да се обуе само или не може да се съблече", добави Стоянова.

По думите ѝ тя се обърнала към директорът на детското заведение. „Беше ми казано да посоча дата и час на нередностите, на които съм станала свидетел. Това е несериозно. Не си видя записки”, подчерта тя пред "Нова".

Родители разказаха, че са забелязали промени в поведението на децата си. „Детето ми се удря с ръка през лицето сама, когато направи някаква беля и ѝ повиша тон. Посяга и на мен. Детето ми е едно от децата, които е било скубано и блъскано в стол, защото е плачело и не е можело да бъде успокоено”, твърди майка на дете в яслената група.

Това, което ми каза г-жа Стоянов, за мен беше абсолютен шок. Поисках да каже датата, на която е станала свидетел на нередностите, за да дойде и да ме информира веднага. тя е на работа при нас от 27 март, а ме информира на 6 юни. Когато съм влизала в групата „Сладурани”, аз лично не съм ставала свидетел на нередности. Родители също не са ме уведомявали за проблеми и лошо поведение спрямо техните деца. Другата медицинска сестра – Димка Илиева, е в отпуск към настоящия момент докато се изяснят обстоятелствата”, заяви директорът на ДГ "Изгрев" Жанета Иванова.

Част от родителите са отписали децата си от детската градина.