Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Любена Павлова е бивша съпруга на Петров.
Любена Павлова е бивша съпруга на Петров.

Бивши и настоящи членове на Висшия съдебен съвет също са били сред посетителите на ресторанта “Осемте джуджета”. Това стана ясно от втората част от интервюто на Антикорупционния фонд с Любена Петрова - бившата вече съпруга на Петьо Петров. Въпросното заведение управлявали съвместно бившите съпрузи до 2020 г.

"На някои се даваше по 2, 5, 10 хил. Имаше и по 20 хиляди лева. И следователи, и прокурори, и съдии. Имаше и полицаи, които взимаха пари. Някой има болни роднини, друг има деца и иска да израсне кариерно. Не всички са чисто корумпирани и боклуци. Имаше читави хора, които идваха със своите причини", обяснява бившата жена на Петьо Петров.

Петрова посочи още, че висши служители на МВР също са посещавали ресторанта, но отказа да даде повече подробности, защото “за всяко нещо си имало време”. Всички посетители на заведението са били записвани, увери тя.

По думите й в ресторанта са идвали и членове на настоящия и на бившия състав на съдебния съвет. "Не помня физиономии. Който е идвал не за да вечеря случайно, съм го запомнила", казва Павлова, като повтаря, че всички са били снимани и записвани.

Съдия Емилия Русинова беше много чест гост в ресторанта, може да се каже, че беше и част от схемата, разкри още тя.

"Всякакви хора съм виждала в ресторанта. Не намирам смисъл и причина да ги коментирам. Всякакви хора", казва още Павлова.

В първата част от интервюто пред "Антикорупционния фонд" бившата съпруга на ексшефа на Столичното следствие Петьо Петров Любена Петрова заяви, че разпознава почерка на бившия си съпруг в писмото-заплаха срещу главния прокурор Иван Гешев.

"Изразите в писмото до Иван Гешев са изрази, които Петров употребяваше по пет-шест пъти на ден. Няма вариант това писмо да е писано от друг човек", категорична бе Любена Петрова.

Петрова разказва също как бившият й мъж имал компромати - "архив с доказателства" срещу магистрати и как е помагал за кариерното израстване на прокурори.

Тя разкрива, че случилото се срещу главния прокурор Иван Гешев е една от причините да реши да говори сега.

Очаквайте още подробности от втората част на интервюто.