Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

       

Трето, през последните дни на два пъти руснаци атакуваха руски територии около Белгород и сега там населението масово се евакуира. Подобни операции са провеждани от

ЦРУ и британското

разузнаване

в началото на 50-те години, за да освободят Украйна от режима на Сталин. Тогава бойци от украинската диаспора в чужбина правят десанти, атакувайки страната си. Сега, изглежда, същият подход се прилага спрямо Русия.

Шокът в страната, разбира се, е огромен. Още повече, националистите разбиха на пух и прах лъжата, че са били избити. Във видимо добро здраве, те дадоха пресконференция от Украйна, че след битките са се върнали невредими. През това време

евакуиращите се руснаци

от Белгород се размечтаха

за силен лидер като собственика на ЧВК “Вагнер” Пригожин, но той изведнъж стана крайно неудобен за Кремъл с откровените си критики, че ако се продължава така, Русия може да загуби войната. Както и че той не е видял в Украйна нацисти, че страната му е нашественик и че не е желана там.

Ако се направи рекапитулация дотук, излиза, че сензационното видео на ЦРУ, с което опитва да вербува недоволни руснаци от войната срещу Украйна, е пуснато точно навреме. И неслучайно то предизвика истински тайфун в Кремъл. Паниката се дължи на факта, че тайната служба се “вмъкна” неприкрито във всички руски мрежи и Телеграм и на ясен руски език се обяснява, че предоставя абсолютно защитена връзка за контакт.

ВЛАДИМИР ПУТИН
ВЛАДИМИР ПУТИН

Защо сега се прибягва до този прийом? Защото в западните разузнавания надделя мнението, че отвращението в Русия от агресията вече е стигнало такава точка на кипене, че е назрял моментът да се използва енергията на руснаците против режима. Партизанското движение, чийто говорител е опонентът на Путин Иля Пономарьов, активизира палежите на военкоматите - военните пунктове за набиране на мъже за фронта. Взривовете на жп линии, използвани за износ на оръжие към Беларус и Украйна, зачестиха, както и тези в петролни и оръжейни заводи. Тоест заедно със страха от режима все повече смелчаци се решават тайно да бойкотират усилията на Кремъл във войната.

В ЦРУ се надяват да насочат именно тази "лавина" в правилната посока, но дали това ще е достатъчно? Директорът на разузнавателното управление Уилям Бърнс преди около месец съобщи, че “недоволството от

войната ще продължи

да разяжда

руското ръководство”.

В същото време във видеото американската агенция парира основната теза на Кремъл, че Западът воюва срещу “руския свят” и традиционното семейство.

Посланието на ЦРУ накратко гласи приблизително следното: САЩ и руският народ не са врагове, ние се възхищаваме на всички руснаци, решени да отстояват ценностите и идеалите на автентичната Русия, а не на тази, “премазана” от сегашното ръководство на Кремъл. Затова от американското разузнаване търсят опозиционно настроени руснаци, които са учени, военни или се занимават с “кибертехнологии, финансова информация, източници на ценни данни и външнополитически тайни”, за да подпомогнат прехода към свобода и демокрация.