Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

       
Сред “класовите врагове” са свещеници, селяни, обикновени руснаци от средната класа, чието единствено прегрешение е, че не живеят във вертепи, нещастници, за които някой е донесъл, че са против революцията.

Повечето дворяни

са избити още

при първата вълна

на масови убийства през 1917 г. или са избягали в чужбина.

В събраните съчинения на Ленин до днес може да се прочетат човеконенавистните му заповеди, насочени към хора, които по никакъв начин не попадат в класификацията “врагове”. Какъв противник може да бъде един свещеник или монах? Но

според вожда те давали

опиум на народа

и затова трябвало да бъдат ликвидирани физически.

Ленин не пропуска кланетата и в собствената си партия. Дори издава емблематичната си книга “За членството и чистката в партията”. Теорията му е, че ако противниците не бъдат унищожени, те могат да се върнат и да отстранят революционерите от властта. Затова всички, които нямат пролетарско потекло или по някакъв начин не са се обявили категорично за болшевизма, са обявени за главни врагове.

Ленин дори ги нарича

въшки, които трябва

да бъдат ликвидирани

и размазани.

Така този човек с мътна глава, с куршум във врата, от болници и санаториуми се разпорежда със съдбата на нещастния руски народ.

Ленин със семейството си в Кремъл през 1920 г. В средата до вожда е съпругата му Надежда Крупская.
Ленин със семейството си в Кремъл през 1920 г. В средата до вожда е съпругата му Надежда Крупская.

Преди да почине, вождът планира нова чистка в партията, като

в сметките му, разбира се, не влиза Сталин – по това време той е секретар. Любимец на вожда е Лев Троцки, който е негово още по-кръвожадно копие. Мечтата на Троцки е да потопи в кръв всичко, за да победи световната революция и тя да няма край.

Сталин обаче е имал своите подмолни планове. Срещу кръвожадния Лев Троцки се изправя хитър и безскрупулен враг. Йосиф Висарионович е решил да проведе своята чистка и да прекрати веднъж завинаги бълнуванията на интернационалисти като Троцки за завладявае на света.

Йосиф Висарионович е решил да проведе своята чистка и да прекрати веднъж завинаги

бълнуванията на

интернационалисти

като Троцки за завладяване на света. Доскоро Лев е “дясната ръка” на Ленин, но след смъртта му става супер опасен за Сталин, защото има всички права и пълномощни да узурпира овакантения трон.