Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

       

Всичко това предизвика невиждани до момента скандали в Русия и за първи път командването бе подложено на унищожителни критики. Особено след като стана ясно, че командир е събрал войници в училище, за да слушат новогодишната реч на Путин, а в мазето били и мунициите. Всеки може сам да се досети за ефекта след обстрела на хаймърсите.

Негодуванието от тези провали стигна до такава точка на кипене, че Кремъл бе принуден да назначи нов главнокомандващ - ген. Валерий Герасимов. Именно той обяви, че руските въоръжени сили са завзели Соледар, което вбеси шефа на частната армия „Вагнер“ Евгений Пригожин и той публично нарече Герасимов „гей“.

Ген. Буданов отиде в Бахмут, в Донецк, където са най-свирепите боеве по 800-километровата фронтова линия. Поразен от осеяните с трупове полета и прикритията, издигнати с мъртвите тела, той призова западните лидери да помогнат на страната му с тежки оръжия. Според него арсеналът на Русия се изчерпва и това я принуждава да търси евтини алтернативи като иранските „Шахед“. Срещу Украйна бяха насочени 84 дрона в дните след Нова година, до един поразени от украинските ПВО системи.

Според Буданов има реални шансове войната да приключи тази година и в Русия да започне процес на разпад - някои региони ще бъдат отделени – първи щели да са кавказките. Според него тази територия съществува единствено заради вярата в силата на режима.

„Щом рухне режимът, пада и всичко това“, споделя пред медии Буданов.

До скоро Кирило Буданов (в средата) служеше в секретна специална част.
До скоро Кирило Буданов (в средата) служеше в секретна специална част.