Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

       

Ситуацията ескалира, когато на 26 декември бе ударена руската военновъздушна база Енгелс - на 1300 километра от украинската граница. Без Украйна да поема отговорност, Буданов в интервю призна, че се „радва да види“ всичко това. След което прогнозира, че ще има още атаки, все по-дълбоко във вътрешността на Русия.

Изказването му се оказа удар в десетката, защото руснаците започнаха да изтеглят ПВО системи и да ги инсталират около Москва. Макар руската столица да не получи украинския „подарък“ за 31 декември, западните агенции заснеха как Министерството на отбраната и резиденцията на Путин се оборудват с противовъздушни системи с ракети С-400 и със системите „Панцер“.

Вторият новогодишен капан на Буданов също щракна. Той и хората му вместо да празнуват, следяха къде ще има засилена концентрация на комуникации. Натам бяха насочвани и високоточните снаряди на бързите хаймърси - резултатите са известни. Никой не знае колко са загиналите руски военни в базите. Как се стигна до тези поражения? Разузнавачите на Буданов бяха забелязали, че руснаците настаняват войниците в големи обществени сгради и насочиха вниманието си към тях. Така малко преди 31 декември високоточни ракети се устремиха към болницата в Первомайск край Бахмут, превърната в спално помещение за руските военни.

Най-големият шок дойде в първите минути на 2023 г., когато 600 руски бойци се бяха събрали за Нова година в политехническото училище в Макеевка, край Донецк. След безпощадните удари на украинските хаймърси все още се спори какъв е броят на жертвите.

До 2 януари високоточни ракети поразиха други 4 руски бази до Азовско море. Разузнаването на Буданов открай време внимателно следи и социалните мрежи и благодарение на тях в дните около Нова година бе поразена и руска база край Херсон – в Правие Саги. Там бе засечен руски военен, който публикуваше кадри с униформата и оръжието си, но бе забравил да изключи геолокацията си.