Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Костадин Костадинов СНИМКА: Архив
Костадин Костадинов СНИМКА: Архив

Костадинов обвини управляващите, че се държели като управлявани.

"Благодарим на Нидерландия и Австрия за нещо много важно. Със своята позиция ясно и категорично показаха лицемерието на ЕС като цяло. Същите тези 2 държави, които имат критики за корупцията и охраната на границата нямат проблем с приемането ни в еврозоната - според всяка логика би трябвало приемането на такава държава да доведе до щети за еврото". Това обяви лидерът на "Възраждане" във връзка с решението на двете страни да не ни подкрепят за Шенген. Според него определено става въпрос за политическо решение и не е свързано с нивата на корупция у нас. Новината, че България няма да бъде допусната до Шенген, което едва ли е изненада, при условие, че границата прилича на ограда, която всеки може да прескочи.

Решението на Австрия и Нидерландия било свързано с начина, по който е предвидено да се развива държавата от тук насетне. "Със своето вето те показаха, че за останалите членове на ЕС ние не сме държава, а територия. Буфер, които трябва да бъде изсмукван системно откъм финанси. Да бъде изсмукван от население, затова е важно да има ниска жизнена среда и лошо качество на живот - за да бъде изсмуквано най-доброто. Буфер, който да е изсмукван като удобно място за източване на природни ресурси", бесен бе Костадинов. Според него 2/3 от износа ни са или суровини или земеделска продукция. Ние сме суровинен, човешки и финансов придатък на ЕС, добави той.

И се оплака, че има опити да се прокара европейско законодателство, което ще унищожи енергийната ни независимост - като затварянето на БГ тецове и рафинерията. Членството повече ползи ли носи или вреди, питат от "Възраждане". И обвини управляващите, че се държели като управлявани.

На въпрос дали ще отидат на преговори за правителство с ГЕРБ и номинирания от тях проф. Николай Габровски, Костадинов посочи, че в политиката не трябва да са водещи личностите, а политиките. "Не е важно дали е Габровски или Борисов, важни и са политиките. Тези на ГЕРБ ги видяхме, както и гласуванията им в НС като подаряването на оръжие и пари за нови чертежи за Ф-16, еврото и американското ядрено гориво", отсече той.