Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Адолф Хитлер е доста противоречива личност. Умен и образован, без съмнение той притежава романтична природа - просто трябва да се разгледат картините му. Трудно е да се обясни как такъв човек може да стори толкова много зло.

Той е могъл да стане добър художник, да рисува пейзажи и натюрморти, да създава пощенски картички и марки, с което си изкарва прехраната на младини. Младият Хитлер обаче не е приет във Виенската академия на изкуствата, където смятат картините му за незабележими, с изключение на тези, които изобразяват сгради - катедрали, дворци, музеи. Но Хитлер не се интересува от кариерата на архитект.

Каква ли би била съдбата на великия диктатор, ако беше станал художник или архитект. Сега, десетилетия по-късно, може да гледаме платната на Адолф Хитлер и да се чудим как човек, извършил толкова много зверства, може да е автор на тези прекрасни картини.

Цветя, пейзажи, натюрморти... Но най-значими все пак са изображенията на сгради. Той рисува най-красивите площади, улици и булеварди на градовете, които посещава. Известно е, че пощенските картички с архитектурни паметници, създадени от него, са много популярни сред туристите.

Той или не знае как да рисува хора, или не иска да го прави. Именно заради недотам добрите портрети на Хитлер е отказан прием в Академията на изкуствата. Вероятно щеше да е много по-добре, ако изпитващите бяха приели начинаещия художник в Академията на изкуствата.

Картина от младия художник Адолф Хитлер
Картина от младия художник Адолф Хитлер