Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

СНИМКА Ройтерс
СНИМКА Ройтерс

Главният прокурор на самопровъзгласилата се Луганска народна република (ЛНР) Сергей Горенко и заместничката Катерина Стегленко са загинали при взрив в сградата на Главната прокуратура. Това съобщава ТАСС, позовавайки се на съобщение от ръководителя на самопровъзгласилата се ЛНР Леонид Пасечник.

Информацията е потвърдена от представителя на народната милицияя Андрей Морочка, който разкрива, че експлозивът е саделка и е бил заложен в офиса на Горенко и е бил активиран около 11.30 ч. Морочка публикува видео от улицата, на което се виждат потрошени прозорци на третия етаж.

В същото време в Бердянск са убити заместник-ръководителят на окупационната администрация на града Олег Бойко и съпругата му Людмила, която е била ръководител на местната комисия за провеждане на референдум. Това съобщи Интерфакс, като се позова на изявление на местните власти.

Олег Бойко е отговарял за жилищното настаняване и комуналните услуги във военно-гражданската администрация на Бердянск, назначена след превземането на града от руските военни. Съпругата му Людмила Бойко е оглавявала териториалната избирателна комисия в града за референдума за присъединяване на Запорожие към Русия.